Kategori: Halloween

Opskrift: Græskar- og pebersuppe med urte-fetasalat 

Nem, skøn og fyldig græskarsuppe med masser af smag, ristede græskarkerner og urte-fetasalat.

Til 1 person

Græskar- og pebersuppe

Ingredienser:

  • 150-200 g. græskarkød
  • 3 dl. grøntsagsbouillon
  • 3-4 hele sorte peberkorn
  • 1 knsp kommenfrø
  • 1 drys sukker
  • salt

Sådan gør du:

  • Skær græskarkødet i mindre stykker og kog det mørt i grøntsagsbouillonen.
  • Tilsæt hele sorte peberkorn.
  • Drys med kommenfrø og sukker.
  • Smag til med salt og lad blandingen koge i 10 minutter.
  • Blend suppen. Serveres med urte-fetasalat og ristede græskarkerner.


Urte-fetasalat

Ingredienser:

  • 1/4 skrællet, udkærnet agurk
  • 1 stilk bladsilleri
  • 4-6 oliven
  • 1/2 spsk fetaost i tynde skiver eller mindre stykker
  • 1 tsk olivenolie
  • Ristede græskarkerner (se nedenfor)
  • 1 tsk citronsaft

Sådan gør du:

  • Skær agurk og bladselleri i tynde skiver.
  • Bland agurk, bladselleri, oliven, fetaost, olivenolie og citronsaft kort tid før salaten serveres.

Ristede græskarkerner

  • Fjern græskarkødet fra kernerne og skyl dem grundigt i en si.
  • Kog kernerne i letsaltet vand i 20 minutter.
  • Hæld vandet fra og fordel de kogte kerner på en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Bag kernerne i forvarmet ovn - 250°C, til de er gyldne.
  • Kernerne kan efterfølgende ristes på pande i olie, finthakket hvidløg og krydderurter. Kan opbevares i en lufttæt beholder et par dage.
Top 10 Halloween-film der garanterer gys og gru
Halloween
Top 10 Halloween filmgys 

Lysene i græskarlygterne ved hoveddøren står og blafrer, græskarsuppen bobler i gryden, og karameller og lakridspiberne ligger klar til uddeling, når kvarterets udklædte unger kigger forbi og hviner ’Slik eller ballade!’. Det er den 31. oktober og Halloween, og der er lagt op til en stemningsfuld…

Læs mere
Morticia Addams: den perfekte udklædning til Halloween
Halloween
Den ultimative halloweenudklædning: Morticia Addams 

Torsdag den 31. oktober 2024 fejres Halloween, den traditionelt amerikanske fest, som i løbet af de sidste 20 år er blevet et stort hit i Europa. Halloween, der stammer fra det gamle 'all hallows eve' – allehelgensaften, var oprindeligt en aften dedikeret til at mindes de døde. I dag er det dog…

Læs mere
Prøv opskriften på krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrift: Halloweenboller med græskar
Halloween
Græskarboller: Den perfekte opskrift til Halloween og hyggestunder 

Skal der hjemmebagte boller på morgenbordet, så er lune græskarboller et absolut hit. Her bringer vi opskriften, der på lækreste, lune vis bringer smagen af sæsonens græskar ind i køkkenet.

Læs mere
Tivoli danner hvert efterår ramme om DM i Kæmpegræskar, hvor Danmarks største græskar bliver vejet.
Efterår
Kæmpegræskar sætter ny nordisk rekord 

Tivolis årlige DM i Kæmpegræskar har fået en ny superstjerne – og nej, det er ikke et popidol, men et gigantisk græskar på imponerende 1115 kilo! Det er tungere end en lille bil eller et par elefant-kalve - og større end nogens vildeste græskardrømme. Bag dette monster af et græskar står Peter Holst…

Læs mere
Årstidens råvarer
Hokkaido-græskar: Smagfulde retter og masser af næring 

Hokkaido-græskar er ikke kun et smukt efterårssymbol – det er en ægte smagsperle fra Japan, som vil forvandle dine retter med sin delikate, sødlige smag og silkebløde tekstur. Dens fasthed og gyldne farve gør den perfekt til både søde og salte retter, hvilket betyder, at Hokkaido er din nye bedste…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Halloween
Optikere advarer mod udklædningskontaktlinser  

Med Halloween bugner kostumebutikkerne med udklædninger, parykker og hugtænder - og her finder man ofte også farvede kontaktlinser på hylderne. Men hvis man ikke tager sine forholdsregler, så kan den slags brug af kontaktlinser i værste fald skade synet, advarer optikere. Forhandlere af…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^