Til 4 personer
Ingredienser
- 1 stor butternut squash
- Olie
- 75 g ristede græskarkerner eller hasselnødder
- 1 bdt salvie
- 25 g parmesan
- 100 g smør
- Salt og peber
Tilberedning
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Halvér butternut squash på langs, skrab indmaden ud med en ske og del den herefter endnu engang på langs.
- Læg græskarret i et ovnfast fad med skærefladen opad og pensl med olie. Sæt det i ovnen i ca. 30-40 minutter, til græskarkødet er mørt.
- Pluk salvien og riv parmesanen.
- Smelt smørret i en gryde sammen med salvien og lad det brune en anelse. Krydr med salt og peber.
- Fordel det brunede smør, salvie og hasselnødder eller ristede græskarkerner på det bagte græskar. Top til sidst med revet parmesan.
Opskriften er udarbejdet af blogger og kogebogsforfatter Nadia Mathiasen og bragt med tilladelse fra Dansk Gartneri.