Tærtedej
- 175 g. hvedemel
- 100 g. kold smør
- 1 æggeblomme
- 3 spsk. sukker
- 4 spsk. cremefraiche
Tærtefyld
- 5 dl. græskarmos
- 2 dl. fløde
- 200 g. farin
- 3 æg
- 2 tsk. krydderiblanding af f.eks. kanel, ingefær, allehånde og/eller nelliker
Tilberedning
- Smuldr smørret i melet
- Tilsæt sukker, æg og cremefraiche
- Ælt dejen let med hænderne
- Når dejen er ensartet og glat, saml dejen i en kugle
- Lad dejkuglen hvile i køleskab en times tid
- Tilbered fyldet: Fjern trevler og kerner fra græskarmosen og kog mosen ½ time. Pisk æggene let og tilføj græskarmosen, fløden, farinen og krydderierne
- Drys lidt mel på bordet, rul dejen ud og beklæd tærteformen
- Fordel fyldet på tærtebunden
- Bag tærten ved 200 grader på midterste rille i ovnen i ca. en time - eller til fyldet er stivnet og skorpen er brun
- Lad din Pumpkin Pie køle af på en rist
Tips
- Strø flormelis over kagen og dekorer med honningristede pecan
- Server tærten lun med iskold flødeskum evt. rørt med lidt sirup