Ca. 16 stk
Ingredienser
- 175 g græskarpuré af et lille hokkaido-græskar
- 3 dl kærnemælk
- 2 æg
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 3 spsk sukker
- ½ tsk kanel
- ½ tsk stødt ingefær
- ¼ tsk stødte nelliker
- ½ tsk salt
- 100 g smør
- 1-2 dl ahornsirup
Tilberedning
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Halvér græskarret og skrab indmaden ud med en ske. Kom græskarret i et ovnfast fad med skærefladen opad, dæk det løst med sølvpapir og bag det i ca. 1,5 timer, til græskarkødet er helt mørt. Skrab græskarkødet ud med en ske og blend det.
- Pisk græskarpuré og kærnemælk sammen i en skål. Pisk herefter æggene i.
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål og pisk æggeblandingen i lidt efter lidt. Undgå at piske mere end nødvendigt.
- Smelt en smule af smørret på en pande og steg pandekagerne ved jævn varme i ca. 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og færdigbagte. Tilsæt lidt ekstra smør undervejs hvis nødvendigt.
Top pandekagerne med ahornsirup og en smørklat ved servering, eller en kugle vaniljeis.
Opskriften er udarbejdet af blogger og kogebogsforfatter Nadia Mathiasen og bragt med tilladelse fra Dansk Gartneri.