Vægmaling<BR> - Økologisk & allergimærket
Derrière la Porte - Termoflaske
Engelsk porcelæn Roy Kirkham
Betræk til IKEA møbler
Kategori: Skilsmisse
Bekymring for børnebørn i skilsmisse

Fra brevkassen: Mens hendes datter er ophængt af karriere og skilsmisse, så er bedstemor bekymret for børnebørnene, og spørger brevkassen om, hvordan hun får talt med sin datter om sin bekymring.


Kære brevkasse

Jeg søger nogle råd til, hvordan jeg skal forholde mig i forbindelse med, at min datter og svigersøn skal skilles. De har været sammen i 11 år, og har to børn på 6 og 11 år. Min datter siger, at hendes mand og hun er vokset fra hinanden, men jeg tror mere at de handler om, at de begge to er så opslugte af hver deres karriere, at de glemmer hinanden.
Min bekymring er, at de også glemmer deres børn. Min datter rejser meget i forbindelse med sit arbejde, og min svigersøn har lange arbejdsdage og arbejder også nogle gange i weekenden. Deres børn bliver ofte passet, fordi forældrene er så meget væk.
Jeg har ofte tænkt, at jeg ville ønske, at min datter viste lige så stort engagement i sine børn, som i sin karriere. Og jeg bebrejder mig selv, fordi jeg som alenemor har opdraget min datter til og lagt vægt på, at hun fik en karriere, så hun kunne klare sig selv.
Jeg har lyst til at dele min bekymring for mine børnebørn med min datter, men hun virker så sammenbidt og presset, at jeg er bange for hvordan hun vil reagere. Hvad gør jeg?

Hilsen en bekymret mor

___________________________________

Kære bekymrede mor.

Tak for din mail, hvor du fortæller om din bekymring for dine børnebørn i forbindelse med din datter og svigersøns skilsmisse.

Det er altid en stor sorg for børn, når forældre skilles, og jeg kan godt forstå, at du føler en stærk trang til at tale med din datter om din bekymring for børnene. Men jeg vil også råde dig til nøje at overveje hvordan og hvornår du konfronterer hende med din bekymring. Midt i en skilsmisse er din datter sikkert presset, og der kan derfor være risiko for, at dine bekymringer kan blive opfattet som utidig indblanding og bebrejdelser.

Du skriver, at din datter siger, at årsagen til skilsmissen er, at hun og hendes mand er vokset fra hinanden. Du mener imidlertid, at årsagen i højere grad skyldes, at de begge er så optagede af deres karrierer, at de har glemt både hinanden og børnene. Men at konfrontere hende med det nu, vil formentligt blive opfattet som en bebrejdelse af måden hun prioriterer sit liv på, og du risikerer, at hun går i forsvar, og I aldrig får den dialog, du drømmer om. Måske har hun dårlig samvittighed over at have for lidt tid til børnene. I så fald kan en sådan konfrontation meget nemt få en modsat virkning og resultere i, at hun lukker af for kontakten mellem jer.

Mit råd til dig er, at du viser hende, at du er meget berørt og ked af situationen, men at du vil støtte hende alt det, du kan. Vis hende, at du er der for hende - også omkring børnene. Vis hende, at hun kan regne med, at du er der for både hende og børnene, og at du vil støtte dem i den sorg og krise, de gennemlever.

Du skriver i dit brev, at nu hvor du synes at din datter har prioriteret sin karriere over sine børn, så bebrejder du dig selv, at du gennem din hendes opvækst lagde så meget vægt på, at hun skulle skabe sig en karriere. Spørgsmålet er om det er rimeligt, at du bebrejder dig selv det. Alle mennesker bør i princippet opdrages til at kunne klare sig selv, og samtidig ligger det så absolut også i tiden, at unge kvinder er meget ambitiøse. De ønsker at bruge deres evner og uddannelse til at opnå indflydelse i et spændende og udfordrende job, og da gode og spændende job ikke hænger på træer, er de unge kvinder underlagt den hårde konkurrence, hvis de vil være med i kampen om de gode jobs.
At være med på toppen karrieremæssigt, har ofte en pris i forhold til familien. Derfor bliver mange unge familier opløst, fordi de netop ikke kan få privat- og arbejdsliv til at hænge sammen. Den manglende tid i hverdagen medfører alt for ofte, at far og mor kommer til at forsømme hinanden.

Mit råd er, at du forsøger at lade være med at bebrejde nogen, hverken din datter, svigersøn eller dig selv. Bebrejdelser vil ikke hjælpe nogen af jer i situationen. Prøv i stedet at stå sammen med det formål, at alle i familien kommer helskinnet igennem den krise skilsmissen er for jer alle. Lige nu har I mest af alt brug for hinandens medfølelse og storsind.

 

Med venlig hilsen
Ingrid Ortmann

Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Skilsmisse
Når ferietid bliver skilsmissetid

Skilsmisse procenten stiger og ferieperioderne udløser flest skilsmisser, og lige nu nærmer vi os højsæsonen, siger advokat Dennis Holm Pedersen.

Læs mere
Parterapeut
Terapeuten: Derfor har skilsmissebørn en øget risiko for overvægt

En ny undersøgelse konkluderer, at skilsmissebørn oftere er overvægtige end børn, der bor med begge forældre. Parterapeut Peter Kongshaug ser tendensen som et udtryk for, hvor udfordret børn i skilsmisser ofte er.

Læs mere
Parterapeut
Skal hun kæmpe eller søge skilsmisse?

Med en datter i dyb krise, burde det være en fælles kamp at holde sammen på familien. Men hendes mand har kun foragt tilovers for deres datter, hvilket igen og igen munder ud i skænderier. Hun føler sig alene i kampen for børnenes trivsel og overvejer nu at lade sig skille.

Læs mere
Psykolog
At erkende skilsmisse

Fra brevkassen: De har levet et ægteskab uden respekt og kærlige følelser, alligevel frustreres hun over, at han nu har fundet en anden, at dele fremtiden med ...

Læs mere
Parforhold
Fordeling af børn i skilsmisser

Hun har læst så manges forskellige meninger om og holdninger til, hvordan man bedst ”deler” børn, at hun er blevet i tvivl om, hvad der egentlig er den bedste løsning. Læs brevkassen ...

Læs mere
Skilsmisse
Nye skilsmisseregler

Nye, nedslående rekorder er netop sat for antal skilsmisser og samværssager i fogedretten. Men der er tiltrængt hjælp at spore for de tusindvis af børn, der havner i en højspændt konflikt mellem forældrene i den netop vedtagne skilsmissepakke, vurderer to eksperter.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Forhold ødelagt af mistro og jalousi

Fra brevkassen: For to år siden ødelagde hans jalousi deres forhold. De har savnet hinanden, og har nu været sammen igen, men han er stadig fuld af mistro.

Læs mere
Brevkasse
For børnenes skyld

Fra brevkassen: For børnenes skyld vil hun gerne have styr på sine følelser af modstand for eksmanden og hans nye liv.

Læs mere
Skilsmisse
Skal stedmor blande sig?

Som stedmor til en lille pige på 5 år er hun bekymret for om barnet får for meget slik hos sin biologiske mor. Men hun er usikker på om hun skal blande sig?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Engelsk porcelæn Roy Kirkham

Engelsk porcelæn Roy Kirkham

Hübsch krus

Hübsch krus

En spirituel vejleder og clairvoyance<BR>kan være noget for alle

En spirituel vejleder og clairvoyance
kan være noget for alle

Gør det selv, kvinde

Gør det selv, kvinde

Nye Bøger
Det børne- og ungdomspsykiatriske forløb, Karsten Gjessing Jensen

ADHD, autisme, triste tanker, bekymringer, tvangssymptomer, angst og spiseforstyrrelser. Børn og unge, psykiske problemer og psykiatriske diagnoser fylder mere og mere i den daglige debat.

For forældre og pårørende kan mødet med børne- og ungdomspsykiatrien forekomme overvældende og forvirrende....

Læs mere
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Feministisk kreabog

Fra de kreative kvinder, Sabine Lemire og Louise Gram, kommer en ny, skøn og inspirerende bog fuld af idéer og opskrifter på håndarbejdsprojekter med fokus på kvinder og kvindeliv.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
08.01.2021

Alle danskere forventes vaccineret inden udgangen af juni

SST.dk

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle danskere er vaccineret senest den 27. juni. Læs mere


08.01.2021

Coronavaccine virker mod britisk virusvariant

Information.d

Medicinalselskaber har gennemført test af vaccinens effekt mod andre varianter af coronavirus, og har fundet, at deres vacciner virker mod den britiske virusvariant. Coronavarianten opdaget i Sydafrika stadig bekymrer forskerne. Læs mere


07.11.2020

Kan vinterbadning forebygge demens?

KvindeGuiden

Ny forskning peger på at vinterbadning måske kan mere end sætte gang i blodomløbet. Forskere fra Cambridge University har nemlig opdaget, at svømning i koldt vand kan beskytte hjernen mod degenerative sygdomme som demens. Læs mere


29.10.2020

Sikkerhedsstyrelsen: Ansigtsmasker og mundbind af stof er ikke værnemidler

Selvom Sundhedsstyrelsen skriver at et godt stofmundbind er bedre end intet mund, så kan ansigtsmasker og mundbind, der er syet af stof, ikke betragtes som værnemidler. Derfor må forhandlere og producenter ikke reklameres med, at de yder nogen beskyttelse mod for eksempel coronavirus. Læs mere


28.10.2020

Hvorfor er nogle personer symptomfri ved smitte med COVID-19?

Aarhus Universitet

Forskere fra Aarhus Universitet har en mulig forklaring på, hvorfor COVID-19 kan optræde hos personer, som er syge uden at have symptomer i tidlige stadier af sygdommen. Læs mere


26.10.2020

26 deodoranter uden parfume

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Deodorant er den hyppigste årsag til parfumeallergi. Allergien varer resten af livet, hvis du først har fået den. Se 26 parfumefri deodoranter hos Forbrugerrådet Tænk Kemi. Læs mere


Arkiv

^