Kategori: Skilsmisse
Når ferietid bliver skilsmissetid 

Skilsmisse procenten stiger og ferieperioderne udløser flest skilsmisser, og lige nu nærmer vi os højsæsonen, siger advokat Dennis Holm Pedersen.

Efterårsferien skal afsættes til skilsmisserådgivning. Det ved advokat Dennis Holm Pedersen af erfaring. I sit arbejde som advokat med speciale i arveforhold og familieret ved Advodan Lyngby, har han gennem årene oplevet, hvordan der, hen på efteråret, er flere, som søger råd og vejledning omkring skilsmisse. 

Blandt de udfordringer, skilsmissepar ofte står med, er problemer med at skille tingene ad. Således kan en bodeling pludselig havne på et sidespor og komme til at handle om pension eller blive til mudderkastning omkring børnene.
”For et par, der har været uenige i lang tid, kræver det meget selverkendelse at nå dertil, hvor de tager imod rådgivning udefra. Mange oplever dog stor lettelse, når de ikke længere står i stampe men får sat flueben ved de forskellige problemstillinger”, siger Dennis Holm Pedersen, og lister her de vigtigste områder at få styr på i processen. 

Tag stilling til jeres fælles bolig
Har I fælles hus, skal I finde ud af, om huset skal sælges, eller én af jer har råd til at blive boende i huset alene. Kan det lade sig gøre, er det en fordel for børnene som undgår at skifte skole, men I skal søge om gældsovertagelse hos jeres bank eller kreditforening. Bor I til leje kan der være andre problemstillinger.
”Hvis ikke der kan opnås enighed om, hvem der skal blive boende på lejemålet, må det afgøres i retten. Flere og flere par vælger konfliktmægling, for at undgå at det når så vidt”, siger Dennis Holm Pedersen.

Sørg for at få en skriftlig aftale om bodeling
Sørg for at udarbejde en skriftlig aftale om, hvordan jeres fælles bo skal opgøres og fordeles mellem jer. Deling af aktiver og passiver bør være fair og aftalt mellem parterne.
”Vær sikker på, at I får lavet en aftale, hvor ingen af jer føler jer snydt, og hvor der ikke opstår behov for genforhandlinger” anbefaler Dennis Holm Pedersen.

Få styr på pension og forsikring
Når I skal skilles, er det muligt, at jeres pensioner skal fordeles imellem jer.
”Reglerne er ikke entydige, så her er et område som kræver særlig juridisk indsigt”, siger Dennis Holm Pedersen."Da jeres livsvilkår ændrer sig, vil der desuden være nogle forsikringer, der ikke længere er nødvendige, ligesom der kan være behov for helt nye." 

Opnå enighed om børnene
Der er som udgangspunkt altid fælles forældremyndighed, når parret bliver skilt. I aftaler selv, hvor meget samvær den forælder, der ikke har bopælsrettigheden skal have.
”Samværsaftalen skal være skriftlig og det samme gælder for bopælsrettigheden. Hvis der ikke opnås enighed, kan det være brugbart med en konfliktmægler/mediator i processen”, forklarer Dennis Holm Pedersen.

Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor 

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Parterapeut
Terapeuten: Derfor har skilsmissebørn en øget risiko for overvægt  

En ny undersøgelse konkluderer, at skilsmissebørn oftere er overvægtige end børn, der bor med begge forældre. Parterapeut Peter Kongshaug ser tendensen som et udtryk for, hvor udfordret børn i skilsmisser ofte er.

Læs mere
Parterapeut
Skal hun kæmpe eller søge skilsmisse? 

Med en datter i dyb krise, burde det være en fælles kamp at holde sammen på familien. Men hendes mand har kun foragt tilovers for deres datter, hvilket igen og igen munder ud i skænderier. Hun føler sig alene i kampen for børnenes trivsel og overvejer nu at lade sig skille.

Læs mere
Psykolog
At erkende skilsmisse 

Fra brevkassen: De har levet et ægteskab uden respekt og kærlige følelser, alligevel frustreres hun over, at han nu har fundet en anden, at dele fremtiden med ...

Læs mere
Parforhold
Fordeling af børn i skilsmisser 

Hun har læst så manges forskellige meninger om og holdninger til, hvordan man bedst ”deler” børn, at hun er blevet i tvivl om, hvad der egentlig er den bedste løsning. Læs brevkassen ...

Læs mere
Skilsmisse
Nye skilsmisseregler 

Nye, nedslående rekorder er netop sat for antal skilsmisser og samværssager i fogedretten. Men der er tiltrængt hjælp at spore for de tusindvis af børn, der havner i en højspændt konflikt mellem forældrene i den netop vedtagne skilsmissepakke, vurderer to eksperter.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Forhold ødelagt af mistro og jalousi 

Fra brevkassen: For to år siden ødelagde hans jalousi deres forhold. De har savnet hinanden, og har nu været sammen igen, men han er stadig fuld af mistro.

Læs mere
Skilsmisse
Bekymring for børnebørn i skilsmisse 

Fra brevkassen: Mens hendes datter er ophængt af karriere og skilsmisse, så er bedstemor bekymret for børnebørnene, og spørger brevkassen om, hvordan hun får talt med sin datter om sin bekymring.

Læs mere
Brevkasse
For børnenes skyld 

Fra brevkassen: For børnenes skyld vil hun gerne have styr på sine følelser af modstand for eksmanden og hans nye liv.

Læs mere
Skilsmisse
Skal stedmor blande sig? 

Som stedmor til en lille pige på 5 år er hun bekymret for om barnet får for meget slik hos sin biologiske mor. Men hun er usikker på om hun skal blande sig?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de…

Læs mere
^