KETO opskrift: Kyllingelår med dampede grønne bønner og svampesovs
Til 2 personer
Ingredienser til kyllingelår:
- 2 kyllingelår
- 10 g smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
Ingredienser til svampesovs:
- 500 g svampe, fx champignoner
- 2 fed hvidløg
- 1 dl kyllinge- eller grøntsagsbouillon
- 1 dl fløde
- 6 kviste timian
- 10 g smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
Derudover:
- 125 g grønne bønner
- finthakket timian til drys
Tilberedning:
- Opvarm ovnen til 200 grader
- Krydr kyllingelårene med salt og peber
- Opvarm smør på en varm pande og brun kyllingelårene. Lad stegeskyen blive tilbage på panden
- Læg kyllingelårene i et smurt ovnfast fad og sæt det i den forvarmede ovn i ca. 30 minutter
- Rengør svampene og skær dem i kvarter
- Hak hvidløg fint
- Opvarm smør i en gryde og svits de pressede hvidløg. Tilsæt svampene og brun dem
- Kom bouillon, fløde og timian i og lad det koge op
- Lad derefter sovsen simre i 5-10 minutter
- Smag sovsen til med salt og peber
- Kog de grønne bønner i letsaltet vand i et par minutter, og anret dem på tallerken sammen med kyllingelår og svampesovs
- Drys friskhakket timian over retten inden servering
Energifordeling:
- Kcal: 591
- Kulhydrat: 9 g
- Protein: 36 g
- Fedt 45 g