Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder sig i løbet af dagen.
Der er ingen mel i de små brød, så du slipper overflødige kulhydrater. Til gengæld er de fulde af kerner, der stimulerer fordøjelsen og ikke mindst er suveræn kilde til både fiber og protein. Selvom brødet primært indeholder flerumættede og umættede fedtstoffer, så er opskriftens mange æg også kilde til en del mættet fedt.
Opskriften er super nem, kan tilberedes på et øjeblik og varieres i det uendelige med nødder, frø og kerner. Hverken kerner, mandler eller frø skal kværnes, men tilføjes hele.
Ingredienser til ca 18 boller
- 5 æg
- 1 dl olivenolie
- 2 tsk salt
- 100 g hørfrø
- 100 g græskarkerner
- 200 g solsikkekerner
- 100 g mandler
- 100 g sesamfrø
Opskrift
- Pisk de fem æg i en skål sammen med olivenolie og salt.
- Tilføj alle kerner og frø, og blandt til en jævn masse.
- Dejen kan synes våd, men hørfrøene suger meget væske.
- Fordel dejen i muffinforme.
- Bag bollerne i 20 minutter ved 160 grader i forvarmet ovn.
Bollerne kan holde sig i en uge i køleskabet.