Nogle traditionelle engelske pølser, samt pølser, der tit findes på de etniske menuer kan snart stå på en bandlysningsliste hvis det står til en gruppe engelske forskere, der bekæmper BSE.
De har advaret de engelske myndigheder mod en eventuel smitterisiko brugen af indvolde fra får i 15% af den engelske pølseproduktion kan medføre. På samme tidspunkt ønskes der mere tydelig varedeklaration af mos til børn der indeholder lam, således at forældrene kan undgå disse hvis de ønsker.
Forskerne mener at disse forholdsregler burde tages for at undgå risikoen for BSE-smitte fra lam, får og geder over til mennesker. Og de mener at bandlysningen af pølser der indeholder disse ingredienser skal udvides til hele EU.
Forskergruppen mener at især de muslimske grupper skal informeres om eventuel risiko, da disse etniske grupper er de største aftagere af får, geder og lam i hvert fald i Storbritannien.
Det rokker dog ikke ved de engelske fødevaremyndigheders holdning - det er sikkert at spise lammekød - men dog vil man se nærmere på teorien bagved anmodningen fra forskergruppen.
Får der er blevet fodret med benmel udvidet fra inficerede køer har sandsynligvis været smittekilden til det store BSE-udbrud der ramte engelske køer i 1990.