Sengetøj fra SemiBasic
Håndklæder Spa Specials Riviera Maison
Engelsk porcelæn
Kandelaber
Kategorier: Kost & Ernæring  -  Jul
Den sunde chokolade - 5 gode grunde til at spise chokolade i julen
Redaktionen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god ide at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniliekranse, klejner, is-deserter og slik. Ifølge ernæringseksperter er der faktisk solide studier, der samstemmende viser, at mørk chokolade kan være særdeles sundt.

Her får du 5 stærke sundhedsmæssige fordele ved mørk chokolade. Så behøver du ikke opfinde undskyldninger for at nyde chokolade i julen. 

1. Chokolade får dig til at spise mindre
Når mørk chokolade har en sundhedsfremmende virkning, skyldes det blandt andet at mørk chokolade, i modsætning til flødechokolade, har et højt indhold af kakaosmør. Kakaosmør er sundt, men især drøjt og mættende, hvilket betyder at man hurtigt får stillet sin lækkersult og indtager mindre. Det konkluderer forskere bag en dansk undersøgelse.

"Der hersker ingen tvivl om, at selv den mørkeste chokolade er en fed kaloriebombe, der koster på vægten, hvis du indtager den i uhæmmede mængder" skriver ernæringsøkonom og forfatter Martin Kreutzer. "Men netop overspisningen vanskeliggøres faktisk af, at en chokolade med et højt kakaoindhold er ekstremt aromatisk. Det får de fleste mennesker til at dvæle i længere tid ved hvert enkelt stykke, end hvis det var en billig flødechokolade, som blev vippet indenbords, og lægger herved en naturlig dæmper på mængden, der spises”.

2. Naturlige stoffer i kakao bidrager til et sundt hjerte-kar-system
Men kakaosmør indeholder også såkaldte polyfenoler, der med deres antioxidante virkning, er kendt som de stoffer i grøn te, der kan være med til at nedsætte forekomsten af hjerte-kar-sygdomme.  I kakaosmør er de gode antioxidantvirkende stoffer imidlertid højere end te

3. Blodtrykssænkende virkning
Andre studier peger på, at et regelmæssigt indtag af mørk chokolade i beherskede mængder sænker blodtrykket, nedsætter risikoen for blodpropper og type 2 diabetes  - og kan således ses, som havende en forlængende effekt på livet. 

4. Chokolade løfter humøret
Når du spiser chokolade, er det ikke kun den gode smag, der får humøret til at stige. Ifølge forskere ved Brain Sciences Institute i Melbourne, så løfter de naturlige flavonoider, som findes i mørk chokolade dit humør, mindsker mental træthed og skærper din koncentration.

5. Chokolade holder hjernen ung
De samme stoffer kan muligvis være med til at hjernen ung og bevare vores mentale kapacitet ind i alderdommen. En af forklaringerne kunne være, at chokoladespisning synes at medvirke til mindre åreforkalkning – netop åreforkalkning af hjernens små pulsårer er blandt årsagerne til udvikling af demens.

Et sundt alternativ til andre søde sager
Så selv om man kæmper med overvægt, kan man godt forsøde tilværelsen lidt. Mørk chokolade (med minimum 50 procent kakao) er – i beherskede mængder – et rigtig sundt alternativ til kager, småkager, flødeis og slik.

Kost & Ernæring
Fordele og ulemper ved fuldkorn og gluten

Omfattende forskning giver ny viden om de sundhedsmæssige fordele der er ved at øge indtaget af korn og kerner, og undersøger samtidig fordele og ulemper ved at vælge en glutenfattig kost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Granatæblet

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og orientalske eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomaten, en ungdomskilde?

Tomaten henter den røde farve via stoffet lycopen, der er en form for karotin. Lycopen menes at kunne modvirke flere sygdomme samt at modvirke aldringsprocessen. Stoffet findes også i hyben, vandmeloner og lyserød grape. Lycopen er i familie med beta karotiner, der findes bl.a. i gulerødder og...

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk?

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er...

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i...

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt?

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Døjer du med oppustethed og mavebesvær?

Ny bog præsentere 'Low FODMAP diet', som går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, der ifølge diætister er årsag til de gener man oplever, når man har irritabel tarm.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
3 helt afgørende grunde <BR>til at tage på ferie

3 helt afgørende grunde
til at tage på ferie

Globus 'Greenwich Classic Globe' Riviera Maison

Globus 'Greenwich Classic Globe' Riviera Maison

Dagligstuen -<BR> Sådan indretter du rummet

Dagligstuen -
Sådan indretter du rummet

Badekåbe i hør

Badekåbe i hør

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
14.06.2019

Hjerteforeningen: E-dampere har større risiko for hjerte-kar-sygdom

Hjerteforeningen

Nye undersøgelser foretaget af forskere fra Stanford University peger på, at særligt smagsstofferne i rygevæsken øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme markant i forhold til, hvis du ikke ryger. Det her er et endnu klarere bevis for, at e-cigaretter er skadelige, siger tobaksekspert fra... Læs mere


14.06.2019

Forskning: Kolesterolmedicin giver ikke øget risiko for hjerneblødninger

Aarhus Universitet

Præparatet statin, som forebygger hjerte-kar-sygdomme, virker samtidig som et værn mod hjerneblødning. Det viser verdens hidtil største studie, som over en tiårig periode har fulgt mere end en halv million personer i behandling med statiner. Læs mere


29.05.2019

Kun halvdelen af pårørende er tilfredse med psykiatrien

Bedrepsykiatri.dk

Kun lidt over halvdelen af de pårørende til indlagte voksne i psykiatrien er tilfredse med det samlede behandlingsforløb. Det viser den seneste nationale tilfredshedsmåling af patienter og pårørendes tilfredshed med psykiatrien. Læs mere


26.04.2019

Fedtets livsvigtige rolle i kroppen

Cancer.dk

Nyt forskningsprojekt skal give forståelse for, hvilken biologisk betydning de fedtstoffer vi spiser, har for vores sundhed, og hvordan fedt er med til at styrke helbredet. Læs mere


08.04.2019

Højere cigaretpriser vil redde menneskeliv

Cancer.dk

Højere priser er det mest effektive virkemiddel til at undgå, at børn og unge begynder at ryge. Derfor glæder Kræftens Bekæmpelse sig over, at Danske Regioner vil hæve prisen på en pakke cigaretter til 80 kroner. Læs mere


22.03.2019

Kropslugt kan afsløre Parkinsons

Ing.dk

Forskere fra Edinburgh University har identificeret de kemikalier på huden, der får Parkinsons-ramte til at udskille en særlig lugt, som nogle mennesker kan opfatte. Læs mere


Arkiv

Send en hilsen
^