Tråd kurve stabelbare House Doctor
Dørmåtte Rivièra Maison
Broste Copenhagen - Sofa nyhed
Havekrukke - Bergs Potter
Æggeblommen er nødvendig for babyen

Æggeblommer, der er fyldt med nogle af de gode fedtsyrer, nødvendige for kroppens.....

Æggeblommer, der er fyldt med nogle af de gode fedtsyrer, nødvendige for kroppens udvikling, er en god føde til børn, der skal over fra flydende til fast føde.

Babyer, der i fire til seks måneders alderen skal vænnes af sutteflasken eller brystet over til en mere solid føde har brug for en meget ernæringsrig føde i overgangsperioden. Modermælk er en god kilde til jern og ungerne har brug for kost der erstatter denne. Børn, der har fået modermælkserstatning kan i overgangen blive udsat for mangel på nogle af de livsnødvendige omega-3 fedtsyrer, der spiller en stor rolle i hjernens udvikling.

Æggeblommen indeholder både jern og den type fedtsyrer babyen har brug for i overgangen fra flydende til fast føde.

Det er en gruppe australske forskere der har set nærmere på æggeblommens ernæringsværdi for børnene i overgangsperioden. I forsøget deltog en gruppe seks måneder gamle børn. Og man brugte to forskellige slags æggeblommer. Den ene del spiste æg fra almindelige høns og den anden fik æg fra høns der var blevet fodret med kost beriget med n-3 fedtsyrer. Resultatet blev undersøgt ved at tage blodprøver fra børnene henholdsvis ved seks og tolv måneders alderen. Her blev mængden af de gode fedtsyrer, jern og kolesterol i blodet undersøgt.

Konklusionen blev at æg fra høns, der fik den berigede kost, gavnede uden at volde negativ effekt på mængden af kolesterol i blodet. Børn der spiste de berigede æggeblommer havde 30-40% højere mængde af de gode fedtsyrer i blodet end børn der fik almindelige æg. Mængden af jern i blodet blev også forøget.

Forskergruppen forslår æg som en god føde i overgangsperioden, ikke alene på grund af ernæringsværdien, men også fordi at børn kan lide æg. Gruppen foreslår også at der skal ses nærmere på mulighederne for at berige æg ved at se nærmere på hønsenes kost og dermed fremtrylle den positive effekt. Og når det kommer til de høje mængder kolesterol i æggene, er det ikke noget forældrene behøver at bekymre sig om i henhold til lige netop denne aldersgruppe.

Kost & Ernæring
Fordele og ulemper ved fuldkorn og gluten

Omfattende forskning giver ny viden om de sundhedsmæssige fordele der er ved at øge indtaget af korn og kerner, og undersøger samtidig fordele og ulemper ved at vælge en glutenfattig kost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Den sunde chokolade - 5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god ide at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniliekranse, klejner, is-deserter og slik. Ifølge...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Granatæblet

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og orientalske eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomaten, en ungdomskilde?

Tomaten henter den røde farve via stoffet lycopen, der er en form for karotin. Lycopen menes at kunne modvirke flere sygdomme samt at modvirke aldringsprocessen. Stoffet findes også i hyben, vandmeloner og lyserød grape. Lycopen er i familie med beta karotiner, der findes bl.a. i gulerødder og...

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk?

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er...

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i...

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt?

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tine K. Home Karklude Kit

Tine K. Home Karklude Kit

Bomulds karklude i smukke farver

Bomulds karklude i smukke farver

Økologisk Universalrengøring

Økologisk Universalrengøring

Sæbenødder til tøjvask

Sæbenødder til tøjvask

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
01.10.2019

Mobbeofre bliver mere syge og tjener mindre resten af livet

Dr.dk

Mobning i barndommen trækker dybe spor ind i voksenlivet, viser forskning. Selv i en alder af 50 år døjer mange mobbeofre med depression, selvmordstanker og angst. De har større risiko for at få blodpropper, og de tjener mindre end gennemsnittet.

 

Læs mere


26.09.2019

Ny rapport: Danskerne ved for lidt om demens

Alzheimerforeningen.dk

Viden om demens er nøglen til forståelse af nogle af de mest tabubelagte sygdomme, vi kender. Og forståelse er noget af det, dem der lever med sygdommen til hverdag, efterspørger allermest. Desværre står det sløjt til med danskernes viden om demens, viser en ny befolkningsundersøgelse, som YouGov... Læs mere


25.09.2019

Svært overvægtige mister oftere jobbet og har sværere ved at finde et nyt

Sdu.dk

Risikoen for at blive arbejdsløs er markant højere for personer med svær overvægt, viser nyt dansk studie, hvor 87.000 danskeres jobsituation er fulgt gennem længere tid ...

Læs mere


03.09.2019

Fortsat skæv kønsfordeling

Kvinfo.dk

Kvindelige studerende er på vej ind på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Men det går langsomt, og når rekordmange unge i disse dage begynder deres studieliv, er der fortsat flest kvinder at finde på uddannelser inden for omsorg og pleje. Unge mænd begynder derimod på tekniske og... Læs mere


06.08.2019

Copenhagen Pride Week 2019

Copenhagenpride.dk

Copenhagen Pride Week 2019 løber af stablen i alle regnbuens farver fra tirsdag den 13. august til søndag den 18. august 2019, hvor københavnerne tager godt imod forventede festende 85 nationaliteter. Læs mere


14.06.2019

Hjerteforeningen: E-dampere har større risiko for hjerte-kar-sygdom

Hjerteforeningen

Nye undersøgelser foretaget af forskere fra Stanford University peger på, at særligt smagsstofferne i rygevæsken øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme markant i forhold til, hvis du ikke ryger. Det her er et endnu klarere bevis for, at e-cigaretter er skadelige, siger tobaksekspert fra... Læs mere


Arkiv

Send en hilsen
^