Det slår cand. brom i Fødevaredirektoratet, Ellen Trolle, fast i Fødevareministeriets eksterne ugebrev, og hun peger på, at man ikke med sikkerhed kan sige hvilke stoffer i frugt og grønt, der har den gavnlige virkning. Derfor anbefaler hun, at alle voksne og børn over 10 år spiser 600 gram frugt og grønt om dagen, som budskabet lyder i kampagnen: 6 om dagen
- De engelske forskningsresultater, der er offentliggjort i the Lancet demonstrerer, at vi ikke bare kan isolere bestemte stoffer, servere dem i pilleform og få den samme effekt. Måske er det sammenspillet mellem en række stoffer, hvoraf vi kun kender nogle, der har effekten, siger Ellen Trolle.
En undersøgelse af danskernes kostvaner fra Fødevaredirektoratet viser, at danskerne faktisk er begyndt at spise mere frugt og grønt. I 1995 spiste danskerne gennemsnitligt 279 gram frugt og dagen, og i 2001 var mængden steget til 379 gram om dagen.
Kategori: Kost & Ernæring
