Kategori: Sundhed

Råd omkring kosmetisk operation 

Her kan du læse Sundhedsstyrelsens beskrivelse af, hvilken information lægen skal give dig, og hvad du i øvrigt bør være opmærksom på.

  • Hvem foretager kosmetiske operationer?

    Det er oftest speciallæger i plastikkirurgi, der opererer. De har en særlig uddannelse i at foretage kosmetiske operationer. Men også andre læger må foretage kosmetiske operationer, hvis de har den nødvendige viden og erfaring.

  • Hvordan skal lægen informere dig?

    Du har krav på både skriftlig og mundtlig information. Lægen skal fortælle dig, hvordan indgrebet foretages, og hvilket resultat du kan regne med at opnå. Lægen skal også fortælle dig om bivirkninger ved behandlingen, og om der er alvorlige komplikationer eller senfølger.

  • Hvad skal du spørge lægen om?

    Du skal spørge lægen om alt det du er i tvivl om. Når du har læst den skriftlige information, skal du spørge, hvis der er noget du ikke forstår. Du kan inden skrive en liste med spørgsmål og tage en anden person med som støtte.

    Du skal ikke give dit samtykke til et indgreb, hvis du ikke er helt klar over konsekvenserne og de eventuelle bivirkninger. Når begrundelsen for et indgreb er et ønske om ændret udseende, er det særligt vigtigt, at det ikke medfører risiko for helbredet.

    Når du mener, du har fået tilstrækkelige oplysninger, kan du sammen med lægen finde frem til dine ønsker og behov.

    Det er ofte en god idé at få betænkningstid, før du giver dit endelige samtykke til behandlingen. Du kan på ethvert tidspunkt tilbagekalde dit samtykke.

  • Kan du få aktindsigt?

    Du kan altid bede om en kopi af din journal. Lægen har pligt til at føre journal, hvor der bl.a. skal være redegjort for grunden til din henvendelse, undersøgelsesresultater, operationsbeskrivelse, eventuel efterbehandling samt hvilken information der er givet.

  • Kan man klage over behandlingen?

    Du kan klage til Sundhedsvæsenets Patientklagenævn, hvis du mener, du er blevet forkert behandlet, ikke har fået tilstrækkelig information inden indgrebet, eller lægen har nægtet dig aktindsigt.
Sundhed
Salget af sukkerfri sodavand er eksploderet – men er det godt for danskernes sundhed? 

I takt med at bryggerierne tilbyder flere varianter a sukkerfrie sodavand, er forbruget steget markant, skriver Bryggeriforeningen. Det er jo godt for bryggerierne, men er det også godt for danskernes sundhed?

Læs mere
Sundhed
Sommertid 2023 - Skal uret stilles frem eller tilbage? 

I slutningen af marts eller begyndelsen af april går vi over til sommertid. Her skal uret stilles en time frem, hvilket betyder, at dagen begynder en time tidligere, og man 'snydes' for en times søvn.

Formålet med sommertid er at spare energi ved at udnytte dagslyset bedre, men for mange…

Læs mere
Spiritualitet
Kroppens egen smertelindring - lær metoden  

Man kan have held til selv at lindre en let hovedpine, ved at aktivere kroppens egen smertelindring, endorfiner. Endorfiner udløses normalt i forbindelse med hård træning, løb, latter og sex, men også akupunktur og zoneterapi kan aktivere stoffet.

Læs mere
Sundhed
Hjerteforeningen: TikTok-videoer påvirker børn og unges indtag af usunde fødevarer 

TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat, BeReal. De sociale medier er mange, og efterhånden er børn og unge til stede på langt de fleste platforme. Her går det lynhurtigt, og for forældre kan det være svært at følge med og guide – og børnenes forbrug af sociale medier har desværre en usund slagside.…

Læs mere
Sundhed
Forskning: Sammenhæng mellem brug af afføringsmidler og demens 

Et stort videnskabeligt studie, der netop er publiceret i det anerkendte, amerikanske tidsskrift Neurology®, peger på, at mennesker, der regelmæssigt bruger håndkøbspræparater til behandling af forstoppelse, har en øget risiko for at udvikle demens.

Læs mere
Sundhed
Forsker: Sådan bliver du fri af din sukkerafhængighed 

Sukkersøde sager kan være dejlig forkælelse i ny og næ, problemet er at trangen til sukker, og den tilfredsstillelse som sukker giver, kan blive en afhængighed, skriver Anette Sams, farmaceut, forsker, og forfatter til bogen 'Sandheden Om Sukker'.

Læs mere
Sundhed
Børnepsykolog Charlotte Diamant: Forældres helbredsangst påvirker barnet 

Danskerne søger i stigende grad efter helbredsmæssig information på internettet til private formål. Mens det i år gælder for næsten hver tredje dansker, gjaldt det for fem procent færre i 2018, og for ti år siden var det kun lidt mere end hver anden, der søgte efter helbredsmæssig information…

Læs mere
Sundhed
Ernæringsterapeuten: Kostens forunderlige effekt på kolesteroltallet 

Fedtet har længe været skurken, når kolesterolniveauet bliver for højt. Et af sundhedsmyndighedernes råd er derfor, at du skærer ned på fedt. Men i den ernæringsvidenskabelige verden er der bred enighed om, at kolesterolet fra kosten faktisk ikke har meget indflydelse på mængden af kolesterol i…

Læs mere
Sundhed
Forskning: Viden om hvidløg og sundhed 

Udover at tilføje en delikat løgsmag til maden, og være en fremragende kilde til vitamin B6, vitamin C og mineraler, så har hvidløg gennem tiden været kendt for sine sundhedsfremmende egenskaber. I Mellemøsten og den østlige del af Asien har hvidløg ifølge historikere, været anvendt til behandling…

Læs mere
Sundhed
Er svesker en superfood? 

Svesken er spækket med så mange gode næringsstoffer, at den hører med blandt superfood som chiafrø, gojibær eller broccoli. Her er 5 interessante grunde:

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^