- at rå hvidløg har en antiinflammatorisk virkning, men at denne reduceres hvis hvidløg opvarmes.
- at aktive stoffer i hvidløg kan være mere effektive i behandling af Campylobacter-bakterien end anerkendte antibiotikabehandlinger.
- at kvinder der primært baserer deres kost på frugt og grøntsager inkl. hvidløg, viser færre symptomer på tidlig slidgigt i hofteleddet.
- at der er en vis sammenhæng mellem indtagelse af rå hvidløg og lungekræft. Ifølge forskere har hvidløg muligvis nogle særlige egenskaber, der potentielt kan bruges til forebyggelse og behandling lungekræft.
- at hvidløg muligvis kan have en forebyggende virkning på hjerte-kar-sygdom (kardiomyopati) hos mennesker med type 2-diabetes.
- at hvidløgsekstrakt muligvis kan være med til at regulere kolesterolniveau og forhøjet blodtryk.
- at indtag af løg, og i særdeleshed hvidløg, er relateret til nedsat risiko for prostatakræft.
- at aktive stoffer i hvidløg muligvis kan have en beskyttende virkning efter et hjerteanfald.
- at rå hvidløgs antibakterielle virkning muligvis kan anvendes sammen med lægemidler til behandling af bakterien Helicobacter pylori, der kan forårsage gastrisk infektion og mavesår.
Husk, at indtagelse af større mængder hvidløg eller kosttilskud med hvidløg, kan have bivirkninger. Hvidløg kan fx virke blodfortyndende, og kan påvirke effekten af medicin. Man bør derfor altid konsultere lægen inden man vil selvbehandle eller forebygge sygdomme med hvidløg.
Nogle mennesker kan ved høje doser hvidløg opleve ubehag, fordøjelsesbesvær, tarmgas og diarré.