Kategori: Sundhed

Det er ok at tisse i bukserne!

Det er ok at tisse i bukserne! 

Kvinder synes det er både intimt og pinligt at tale om deres inkontinens, men modsat synes ingen, at det er pinligt, hvis en veninde fortalte om sin inkontinens ...

Mere end 60 % af danske kvinder over 30 år har oplevet problemer med ufrivillig vandladning. En tredjedel fortæller aldrig nogen om det...

Hver tredje holder inkontinens hemmeligt
En ny undersøgelse, som analysebureauet YouGov har foretaget for SCA Hygiene Products, blandt danske kvinder over 30 år, viser, at 59 % ville synes det var flot, hvis en veninde fortalte om sine problemer med ufrivillig vandladning (inkontinens), mens 42 % ville være medfølende. Kun en enkelt procent synes, det ville være pinligt.
Selvom over en tredjedel af de adspurgte kvinder siger, at de slet ikke, eller kun i mindre grad, har problemer med at tale om det, så er der stadig 31 %, der aldrig fortæller det til nogen. 62 % af kvinderne finder inkontinensproblemer for intimt eller for pinligt at tale om. Og det er måske netop årsagen til, at de fleste stadig tror, det rammer langt færre end det er tilfældet. Over halvdelen af de adspurgte tror nemlig, at inkontinens kun rammer hver tiende eller færre kvinder.
”Det kræver selvfølgelig mod at tale om det, men når undersøgelsen nu viser, at over 60 % af danske kvinder over 30 har oplevet ufrivillig vandladning, og vi har knap en halv million registreret med inkontinens, så er der altså tale om et meget udbredt og almindeligt problem. Derfor er det glædeligt at høre, at så mange siger, de vil tage godt imod det, men samtidig et paradoks, at vi stadig tror, problemet rammer langt færre end det i virkeligheden gør. Vi er nødt til at kunne tale om det, hvis vi vil være med til at fjerne fordommene omkring inkontinens, og dermed også kunne sætte bedre ind og helbrede problemet,” siger sygeplejerske Kirsten Scholz fra SCA Hygiene Products A/S.

Menstruationsbind duer ikke
Undersøgelsen viser, at vi især er bange for at lugte og for den våde plet. Derfor bruger mange kvinder bind til at fange den ufrivillige vandladning. Almindelige menstruationsbind er dog fremstillet til at suge blod, der jo er en tykkere væske end urin. Derfor er risikoen for våde pletter større, hvis man bruger menstruationsbind, da de simpelthen ikke kan suge urinen hurtigt nok. Inkontinensbind er bygget til at suge urin, og de sørger samtidig for at indkapsle urinen, så den ikke kommer i kontakt med luften, da det er denne proces, der udvikler den ammoniaklugt, vi forbinder med urin.
Kun 2 % af de adspurgte kvinder bruger specialprodukter til at håndtere deres inkontinens, mens fire ud af ti klarer sig med almindelige bind og trusseindlæg. Knap 80 % svarer, at de ikke føler, det er nødvendigt at bruge specialprodukter. Det står imidlertid i modsætning til kvindernes frygt for våde pletter og urinlugt.

Efterår
Kan vinterbadning forebygge demens? 

Sæsonen for vinterbadning er godt i gang. Fra badebroerne springer de danske vinterbadere i bølgen og nyder det kolde gys. Det sætter gang i blodomløbet og vækker alle sanser, siger de, ligesom de er enige om, at vinterbadning er en yderst effektiv kur mod både træthed, dårligt humør og smerter.

Læs mere
Sundhed
Sådan du bakker op om World Mental Health Day og afstigmatiseringen af psykisk sygdom 

I Danmark udfordres mere end 700.000 voksne hvert år af psykisk sygdom blandt andet angst og depression. Men også den unge generation af danskere er hårdt ramt, for i modsætning til livsstilssygdomme, som primært rammer voksne, så er antallet af børn og unge med psykiske udfordringer, stigende. I…

Læs mere
Sundhed
Den 1. oktober fejres International Vegetar Dag - og der er rigtigt meget at fejre 

Den 1. oktober fejres International Vegetar Dag, og der er meget at fejre. Fakta er nemlig, at flere danskere vælger en vegetarisk livsstil med overvejende eller udelukkende vegansk kost.

At fravælge kød kan i nogles øjne synes radikalt, men med de efterhånden talrige studier, der bekræfter de…

Læs mere
Sundhed
Champignon: En lille beskeden svamp med ekstraordinære egenskaber 

Den ser måske ikke ud af så meget, men den lille, hvide champignon er lidt af et vidunder. Med sin nøddeagtige smag tilføjer champignonen den fineste umami til alt fra gryde- og pastaretter til tærter og salater, og så er den samtidig en vitaminrig superfood, som med et lavt kalorieindhold og højt…

Læs mere
Sundhed
Forskning: Reducér risikoen for demens med 10 livsstilsvalg 

Demenssygdomme er nogle af de mest udbredte handicap og dødsårsager blandt ældre. På verdensplan lever mere end 55 millioner mennesker på nuværende tidspunkt med demens, og man vurderer, at antallet vil være tredoblet i 2050.

Der findes på nuværende tidspunkt ingen medicinsk behandling af demens,…

Læs mere
Sundhed
Forskning viser honnings skjulte egenskaber 

Gennem historien har honning været hyldet som vidundermiddel mod alverdens lidelser. Den gule nektar har blandt andet haft ry for at være et effektivt elskovsmiddel, ligesom den har været brugt til behandling af sår og betændelsestilstande i huden, til lindring af astma-, gigt-, hjerte- og…

Læs mere
Sundhed
Kostfibre mod forstoppelse: De bedste kilder til kostfibre 

Mangel på kostfiber er et udbredt problem i den vestlige verden, hvor mange mennesker døjer med forstoppelse og relaterede problemer, som fx hæmorider eller irritabel tyktarm. Der findes et righoldigt batteri af håndkøbsmedicin, som ikke just er skadelige, men der findes, som bekendt, også den…

Læs mere
Sundhed
Kostfibre skal have væske i rigelige mængder 

Oplever man problemer med fordøjelsen som fx forstoppelse kan det skyldes, at der er for lidt fibre i kosten, men det kan også skyldes, at man ikke indtager tilstrækkelig væske i forhold til mængden af kostfibre.

Læs mere
Sommer
Undgå legionella-smitte: Forholdsregler for rejsende til Sydeuropa 

Udlandsrejser til destinationer med ekstrem varme, kan betyde, at flere danskere er udsættes for legionella-bakterier, skriver Statens Serum Institut. Bakterien er svær at få bugt med, men nogle få enkle råd kan mindske risikoen for at blive ramt af den potentielt livstruende sygdom.

Læs mere
Sundhed
Danske børn er de mest slikspisende i verden 

Danske børn får op til fire gange flere søde sager end Fødevarestyrelsen anbefaler, og Danmark er det land i verden, hvor vi køber mest slik. Det viser tal fra DTU Fødevareinstituttet, som sammen med Fødevarestyrelsen har gennemført et 3-årigt projekt, hvor man har udviklet metoder, der kan hjælpe…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^