Kategori: Sundhed

1,2 million vælger alternativ behandling

1,2 million vælger alternativ behandling 

1,2 million danskere har det seneste år valgt at ty til alternativ behandling for lindring af milde symptomer, sygdomsforebyggelse, men også for at opnå øget velvære.


Inden for det seneste år har 27 procent af den voksne befolkning modtaget én eller flere former for alternativ behandling, f.eks. akupunktur, zoneterapi, homøopati og healing.

Alternativ behandling er populært - især blandt kvinder
1,2 million danskere har det seneste år valgt at ty til alternativ behandling for lindring af milde symptomer, sygdomsforebyggelse, men også for at opnå øget velvære. Det viser en ny undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed.
Det er især kvinderne der sætter pris på de alternative behandlingsformer og blandt dem er stigningen størst blandt de længst uddannede. I alt har 34 procent af kvinderne modtaget én eller flere former for alternativ behandling mod 20 procent af mændene. Det er især kvinder i alderen 25-54 år, hvor cirka fire ud af ti har brugt alternativ behandling inden for det seneste år.

Gode råd når du vælger alternativ behandling
● Det er vigtigt at udelukke, at dine symptomer skyldes sygdom, der kræver lægelig behandling. Gå derfor altid først til lægen og få stillet en diagnose.
● Gør dig klart, hvad formålet med behandlingen er. Skal den lindre dine smerter? Forbedre dit immunforsvar? Behandle en lidelse? Så kan du bedre vælge den form for behandling, der svarer til dine behov.
● Tag din læge med på råd. Spørg om, hvilke behandlingsformer, du kunne overveje.
● Tag kontakt til de alternative behandleres faglige organisationer og bed om at få materiale om de forskellige behandlingsformer, og hvilke lidelser de typisk bruges mod.
● Læs om de mest udbredte behandlingsformer, hvad de ifølge behandlerne bruges mod, kendte bivirkninger, m.m.
● Brug kun een alternativ behandlingsform ad gangen. Så er det nemmere at spore, hvad det er, du eventuelt får det bedre af eller får bivirkninger af.


Kilde: Ugens tal for folkesundhed 05, 2015

Sundhed
Forskning: Sammenhæng mellem brug af afføringsmidler og demens 

Et stort videnskabeligt studie, der netop er publiceret i det anerkendte, amerikanske tidsskrift Neurology®, peger på, at mennesker, der regelmæssigt bruger håndkøbspræparater til behandling af forstoppelse, har en øget risiko for at udvikle demens.

Læs mere
Sundhed
Forsker: Sådan bliver du fri af din sukkerafhængighed 

Sukkersøde sager kan være dejlig forkælelse i ny og næ, problemet er at trangen til sukker, og den tilfredsstillelse som sukker giver, kan blive en afhængighed, skriver Anette Sams, farmaceut, forsker, og forfatter til bogen 'Sandheden Om Sukker'.

Læs mere
Sundhed
Børnepsykolog Charlotte Diamant: Forældres helbredsangst påvirker barnet 

Danskerne søger i stigende grad efter helbredsmæssig information på internettet til private formål. Mens det i år gælder for næsten hver tredje dansker, gjaldt det for fem procent færre i 2018, og for ti år siden var det kun lidt mere end hver anden, der søgte efter helbredsmæssig information…

Læs mere
Sundhed
Ernæringsterapeuten: Kostens forunderlige effekt på kolesteroltallet 

Fedtet har længe været skurken, når kolesterolniveauet bliver for højt. Et af sundhedsmyndighedernes råd er derfor, at du skærer ned på fedt. Men i den ernæringsvidenskabelige verden er der bred enighed om, at kolesterolet fra kosten faktisk ikke har meget indflydelse på mængden af kolesterol i…

Læs mere
Sundhed
Forskning: Viden om hvidløg og sundhed 

Udover at tilføje en delikat løgsmag til maden, og være en fremragende kilde til vitamin B6, vitamin C og mineraler, så har hvidløg gennem tiden været kendt for sine sundhedsfremmende egenskaber. I Mellemøsten og den østlige del af Asien har hvidløg ifølge historikere, været anvendt til behandling…

Læs mere
Sundhed
Er svesker en superfood? 

Svesken er spækket med så mange gode næringsstoffer, at den hører med blandt superfood som chiafrø, gojibær eller broccoli. Her er 5 interessante grunde:

Læs mere
Sundhed
Lugtesansen er kroppens hurtigste advarselssystem 

Har du svært ved at skjule dit ubehag, når din næse opfanger en dårlig lugt, så findes der en god forklaring.

Læs mere
Sundhed
Kan man arve psykiske lidelser?  

Når det skønnes at hver 3. dansker rammes en psykisk lidelse i løbet af livet, så er det ikke underligt, at det er et emne der optager mange. De fleste ved hvor store omkostninger psykisk sygdom kan have for den enkelte, for pårørende og for samfundet.

Læs mere
Sundhed
Ny 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed  

Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarks-demokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne har indgået en bred politisk aftale om en 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed.…

Læs mere
Sundhed
Kan man være genetisk disponeret for overvægt? 

Føler du ikke, at din krop afspejler, hvad du spiser – og ikke spiser – mens andre ser ud til at slippe markant nemmere afsted med deres madvaner? Kan din overvægt simpelthen være genetisk betinget?

Ja. Hvis kiloene er særligt genstridige, selvom du følger de almindelige sundhedsråd, kan…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^