Proteinkure: Planteprotein er bedre for blodsukkeret

Kategori: Slank & sund

Proteinkure: Planteprotein er bedre for blodsukkeret 

I en tid, hvor protein-kure hitter, er det vigtigt at nævne resultatet af et studie bragt i fagbladet Nutrients. Her fremgår det, at et skift fra animalske proteiner til vegetabilske proteiner, har en positiv effekt på blodsukkeret hos personer med type-2 diabetes.

I protein-kure er andelen af protein i højere og andelen af kulhydrat lavere i forhold til de officielle kostanbefalinger. Formålet med at øge mængden af protein er, at proteiner giver en bedre mæthedsfølelse. Dette forhold skulle gøre portionsstørrelsen mindre, energiindtaget lavere og dermed give mulighed for vægttab.

Men ifølge studiet, er det altså en gode ide, at sørge for at proteinerne er vegetabilske i form af bønner, linser og ærter frem for de animalske i kød. Forskerne bag studiet mener, at det de vegetabilske proteiners positive indflydelse på blodsukkeret kan skyldes mindskningen af indtaget af jern, natrium og nitrat.

Kilde: Nutrients: Effect of Replacing Animal Protein with Plant Protein

Slank & sund
Tre små overkommelige skridt til en slankere sommer 

Vil du tabe et par kilo inden bikinisæsonen? Så kom i gang nu, hvor der stadig er god tid til sol og sommer, og hvor du har tid til at opnå vægttab, uden at skulle omlægge hele din hverdag og livsstil.

Læs mere
Slank & sund
Hvad er din plan for vægttab? 

Hvad er din plan for at slippe af med de ekstra kilo på sidebenene? Leve af æblecider en måned? Sætte en hængelås på køleskabet? Droppe rødvinen og smør på brødet? Lad være med det! Det sundeste, og i længden mest effektive, er at fortsætte med at spise og drikke det, du elsker – men med måde. For…

Læs mere
Slank & sund
Gratis guide til effektiv vægttab 

Sommeren er den perfekte tid på året til at gøre noget ved deller og dårlige vaner. Udsigten til snart at skulle klemme sig ned i badetøjet er en effektiv motivator, og sommerens frugt og grønt gør det meget mere inspirerende at spise sundt.

Læs mere
Slank & sund
Spis champignoner 

Champignoner er ikke bare en lækker spise, de er også sunde og slankende.

Læs mere
Slank & sund
Drikkekalorier 

Ønsker du at skære ned på kalorierne, så er det vigtigt, at være opmærksom på, hvad du drikker. Selv så ”artige” drikkevarer som saftevand, sodavand, isthe, hyldeblomstsaft, mælk og juice (også den hjemmepressede) tilfører hurtigt kroppen mange kalorier, men ingen mæthed.

Læs mere
Slank & sund
Ny bog af Birgitte Nymann 

Hele Danmarks livsstilsguru, forfatteren Birgitte Nymann, har stor succes med at inspirere os ind på sporet af det sunde og indholdsrige liv.

Læs mere
Slank & sund
Slank og sund med de 10 kostråd 

Over en million voksne danskere er overvægtige. Tallet er så voldsomt, at man omtaler det som fedmeepidemi. Problemet skyldes især for meget og forkert mad samt for lidt motion. Skal fedmeboomet bremses, gælder det om, at gøre det sunde valg til et lettere valg. Fødevarestyrelsen har udarbejdet en…

Læs mere
Slank & sund
Vand er godt - men ikke i overdrevne mængder 

Det er bedst at slukke tørsten i vand. Vand er sundt, koster næsten ingenting og indeholder ingen kalorier. Men man kan også få for meget vand. Fødevarestyrelsen advarer mod kure, der anbefaler, at man drikker 4-5 liter vand eller mere om dagen.

Læs mere
Slank & sund
Drøm dig slank 

Vidste du, at for lidt søvn øger risikoen for overvægt? Undersøgelser viser at for lidt søvn og dårlig søvnkvalitet øger risikoen for overvægt.

Læs mere
Slank & sund
Kampen mod overvægt 

På trods af adskillige forsøg på at tabe sig, mislykkes overvægtige kvinder ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^