Til 6 personer
Det skal du bruge:
- 10 bagekartofler
- 6 store løg
- 3 æbler
- 12 lammekoteletter - gerne tykke
- 4 fed hvidløg
- Frisk rosmarin
- Salt
- 2 tsk. sukker
- Peber
- Olivenolie
- 1 håndfuld sorte oliven
- 1 håndfuld grøn mynte
Sådan gør du:
- Brug et stort ildfast fad.
- Skræl løg og skær i skiver. Gør det samme med æblerne, men lad dem beholde skrællet. Vend dem hele i olie over svag varme i en pande til de bliver gyldne og bløde.
- I mellemtiden skrælles kartofler og skæres i tynde skiver.
- Hæld sukker på panden og varm til lage. Vend løg i lagen.
- Læg løg og kartofler lagvis i det ildfaste fad.
- Krydr med rosmarin, hele knuste hvidløg med skræl (bare giv dem et slag med kniven), salt og peber.
- Sæt panden på blusset. Når den er godt varm, vendes koteletterne i panden i lidt olie - de skal kun vendes.
- Læg dem oven på kartoflerne og hæld lidt vand på retten så kartoflerne dækkes - men ikke koteletterne.
- Drys salt og peber på koteletterne. Sæt fadet i ovnen ved 170 g. i ca. 45 minutter, eller til kartoflerne er møre.
- Pynt med mynte og sorte oliven.
Servering:
Server lam med grøn salat, gerne med sprøde, stærke og bitre salater som romani, ruccula og frissé. En god myntegele er også glimrende som tilbehør.