Kategori: Påske

Påskeopskrift: Citronpåskekager

Gule citrontærter til påskens kaffebord 

Farven gul er påskens farve med gule påskeliljer, gækkebreve, gule kyllinger og ikke mindst påskeæg er indbegrebet af gode og hyggelige påskedage.

Med opskriften på små, delikate citrontærter kan du tilføje kan du tilføje påskegul til kaffebordet.

Påskens små, gule citrontærter

10 stk.

Tærtebund:

  • 200 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 125 g smør
  • 1 æggeblomme

Mazarinmasse:

  • 100 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 1 æg

Citroncreme:

  • 1,5 dl fløde
  • 125 g sukker
  • 3 æg
  • 3 æggeblommer
  • 4 citroner - skal + saft. Økologiske
  • Kornene fra en vaniljestang

Marengs:

  • 3 æggehvider
  • 100 g sukker (1)
  • 100 g sukker (2)

Sådan gør du:

  • Bland mel og sukker i en skål, og smuldr smørret i dejen. Tilsæt derefter æggeblommen og ælt hurtigt dejen sammen med hænderne. Sæt tærtedejen på køl i ca. 30 min.
  • Bland derefter marcipan og sukker godt sammen i en skål, inden smørret tilsættes lidt ad gangen. Tilsæt derefter ægget og sæt mazarinmassen til side til lidt senere.
  • Herefter blandes alle ingredienserne til citroncremen med et piskeris i en ny skål og sættes på køl, indtil cremen skal bruges.
  • Lav derefter marengsen klar. Æggehviderne piskes sammen med den ene del af sukkeret indtil det laver små toppe. Derefter tilsættes den anden del af sukkeret og det hele piskes igen et kort øjeblik.
  • Rul tærtedejen tyndt ud, ca. 3 mm i tykkelsen. Stik ud i forme/størrelser, der passer til de tærteforme du har derhjemme. Kom dejen i de små smurte tærteforme og sørg for, at dejen trykkes godt fast i kanten af formene, så den bliver pæn hele vejen rundt.
  • Fordel mazarinmassen i et pænt jævnt lag i de små tærter, inden de bages i varmluftovn ved 180° C i ca. 15 min, til de er flotte gyldne.
  • Når tærterne er kommet ud af ovnen, sættes ovnen på 120° C. og citroncremen hældes over i tærterne - helt op til kanten. Man kan med fordel lige trykke mazarinmassen lidt ned i tærterne, hvis den er vokset meget højt op under bagningen. Sæt igen tærterne i ovnen og lad dem bage ved 120° C i ca. 20 min. Test om citroncremen har sat sig, ved at give bagepladen et ryk. Hvis citroncremen ikke er flydende mere, så er tærterne færdige, og de kan tages ud af ovnen. Lad dem køle helt af inden de tages ud af formene.
  • Sprøjt marengs på toppen af kagerne i et fint mønster efter egen fantasi, og brænd marengsen med en lille gasbrænder, indtil de er flotte gyldne i overfladen. Pynt tærterne med friskrevet citronskal og smukke blomster lige inden servering.

Opskriften er udviklet og bragt med tilladelse af Odense Marcipan

Påske
Fun-facts om påskeægget 

Æg og påske hører sammen som risalamande og jul – men hvorfor gør de egentlig det?

Traditionen med æg i påsken har rødder i både hedenske forårsfester, kristen symbolik og folkelige skikke. Her får du fun-facts om påskeæggets historie – og nogle af de mere kuriøse detaljer undervejs.

Læs mere
Påsken er oplagt til leg og samvær. Få inspiration til 10 aktiviteter, I kan lave sammen i ferien.
Påske
Så skal der leges: De 10 sjoveste påskelege 

Til påsken hører mange finurlige og festlige traditioner. Ud over gækkebreve, dekorerede æg og forårsgrene findes der en række gamle og nye påskelege, der samler familie og venner – ude som inde. Her har vi samlet 10 sjove og traditionsrige aktiviteter, hvor både børn og voksne kan være med.

Læs mere
Påskeopskrifter med forårets råvarer
Opskrifter & råvarer
Påskeopskrifter: 12 lækre retter til påskefrokosten 

Foråret er kommet med lys og lune dage, sprøde tulipaner og anemoner i skovbunden - og dét skal fejres i påsken. Måske kan der i påskedagene blive tid til at nyde en ægte dansk påskefrokost, et veldækket bord med sildebasser, lam, æg og forårssalater – og snaps, ikke at forglemme. Altså sådan en…

Læs mere
Favning af påskeæg med naturlige ingredienser
Påske
Påske: Farvning af påskeæg med rødløg, kaffe, rødkål, gurkemeje og spinat 

Man kan farve påskeæg med andet end frugtfarve. Koger du fx æg med skaller fra rødløg får æggene en rødlig nuance, mens almindelige løg giver en gylden farve. Æg kogt i kaffegrums får en smuk lys mokkafarve, mens te giver lysere nuancer. Du kan også koge æg med rødbede eller rødkål, hvilket…

Læs mere
Påskebordet: Inspiration til et smukt og dekorativt påskefrokostbord.
Påske
10 idéer til smukke blomstrende påskedekorationer 

Nu kan vi endelig fejre, at det dejlige forår er på vej, og her er påsken jo den perfekte anledning til at pynte hjemmet med dejlige forårsbebudere, som farvestrålende buketter, bøgegrene med små nyudsprungne blade, og blomstrende forårsløg.

Sammen med små kulørte påskeæg, påskeharen og…

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Appelsin- og rødløgssalat 

En let og frisk forårsopskrift som tilbehør til påskefrokosten.

Læs mere
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Påskeæg med marcipan og chokolade
Påske
Konditoropskrift: Påskeæg med marcipan - og et lille strejf af noget særligt 

Der er noget helt særligt over hjemmelavede påskeæg. Og når man tilsætter en smule Baileys, Grand Marnier eller whisky, så sker der noget magisk: smagen af marcipan og chokolade bliver bare endnu mere rund og intens.

Med marcipan som base er det let at lave sine egne påskeæg – og her får du to…

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Påskeæg med nougatcrunch 

Odense Marcipan deler ud af påskeopskrifterne. Her får du opskriften på de lækreste påskeæg med nougatcrunch.

Læs mere
Bag festlige påskekager
Påske
Påskemuffins med likøræg  

De små muffins er nemme at bage, og de både dufter og smager af sød vanilje og hjemmebag. Med deres fine pynt af frosting, revet chokolade og små likøræg er de perfekte som sød afslutning på påskefrokosten – eller som et sjovt bageprojekt i ferien.

Selve dejen er hurtig at røre sammen, og når…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^