Kategori: Påske

Er du både til rosmarin, snaps og lammekød, så tør vi godt vove den påstand, at du går en dejlig fremtid i møde med den her opskrift.

Gør-det-selv: Hvordan skal din påskesnaps smage? 

Der er intet der smagsmæssigt går så perfekt med påskebordets traditionelle, fede retter – silden, ålen, den hjemmelavede italienske salat og karrysalaten - som snapsen.

Den klassiske akvavit med kommensmag, er altid et hit, men man kan jo også selv bestemme, hvordan den snapsen skal smage. Her bringer vi 4 opskrifter på nye snapseoplevelser.

Rosmarinsnaps

Skål for en snaps, der er godt til kolde såvel som varme retter – og som især er rigtig gode venner med lammekød.

Sådan gør du:

 • Du tager 4-5 friske rosmarinkviste og skolder dem i kogende vand i 1 til 2 sekunder.
 • Herefter putter du dem i dit glas med Aalborg Basis Snaps, skruer låget på og stiller den et mørkt og køligt sted.
 • Efter 6 timer kan du smage rosmarinen i din snaps, men jo længere tid den trækker jo mere smag får den. Dog højst 14 dage, ellers begynder snapsen at blive gul og uklar i konsistensen.
 • Når du har smagt på den og er tilfreds, fjernes ingredienserne og snapsen filtreres i et kaffefilter gennem en grundig rengjort kaffetragt inden servering.

Peberrodsnaps

Peberrodssnaps godt sammen med frokostretter såvel som varme retter. Helt oplagt er selvfølgelig klassikere som fx pariserbøf, roastbeef og oksespidsbryst med kartofler samt fiskeretter som kogt eller stegt torsk.

Sådan gør du:

 • Du skræller et stykke frisk peberrod på ca. 8 cm og lægger det ned i dit glas med Aalborg Basis Snaps. Skru låget på og stil den et mørkt og køligt sted.
 • Efter 1 døgn har snapsen fået en fin smag af peberrod og kan i princippet serveres. Jo længere du vælger at lade den trække, jo kraftigere bliver den, men inden 14 dage skal peberroden op. Hvis smagen af peberrod er for gennemtrængende, kan du altid tynde den op med ”et skvæt” nyt Aalborg Basis Snaps.
 • Ellers er der bare tilbage at filtrere snapsen gennem et kaffefilter i en grundig rengjort kaffetragt – og så er den klar til servering.

Skål for en snaps, der går lige godt sammen med såvel frokostretter som
varme retter. Helt oplagt er selvfølgelig klassikere som f.eks. pariserbøf og
oksespidsbryst med kartofler og sursød sovs, der i forvejen er meget
venligsindede over for peberrod – og fiskeretter som kogt eller stegt torsk.

 

Citronsnaps

Den herlige citronsnaps det perfekte match til påskes lamme- og fiskeretter - og en kold pilsner.

Sådan gør du:

 • Du tager 1 hel økologisk citron og prikker 6-8 gange i skrællen med en skarp kniv. Jo dybere og jo flere gange du stikker, desto kraftigere bliver smagen af citron i sidste ende.
 • Herefter putter du citronen i dit glas med Aalborg Basis Snaps, skruer låget på og stiller den et mørkt og køligt sted.
 • Efter 1 døgn vil den have en fin og tydelig smag af citron, og du kan i princippet servere den direkte fra glasset.
 • Du kan også vælge at vente i op til 14 dage med at fjerne citronen afhængig af, hvor kraftig en smag du vil have.
 • Snapsen filtreres i et kaffefilter gennem en grundig rengjort kaffetragt, og så er den klar til servering.

Estragonsnaps


Estragonsnapsen er en snaps, der er god til de fleste kolde og varme fiskeretter, og
sammen med en pilsner.

Og er du er fan af en god bearnaisesauce, som jo er krydret med estragon, så vil Estragonsnapsen med sikkerhed blive din nye favorit.
Sådan gør du:

 • Du tager så meget frisk estragon, både blade og stilke, der kan være i et decilitermål og lægger det i din Aalborg Basis Snaps. Sørg for at estragonen er dækket af snaps, skru låget på og lad den trække et mørkt og køligt sted.
 • Efter 6 timer er din Estragonsnaps klar og det er op til dig, om du vil lade estragonen blive i flasken eller fjerne den.
 • Vil du gerne have en mere klar og knap så grumset snaps, kan du filtrere den gennem et kaffefilter i en grundig rengjort kaffetragt.
 • Er du til en kraftigere smag, kan du bare lade estragonen trække i nogle dage, men ikke længere end 5 dage.
 • Herefter stiller du igen snapsen et mørkt og køligt sted indtil den skal serveres.
Historien om Carl Fabergés verdensberømte æg
Påske
Historien om det forunderlige Fabergé-æg 

På intet tidspunkt af året høster hønseægget så meget opmærksomhed, som i påsken, og sådan har det være siden middelalderen, hvor dekorerede æg symboliserede foråret, og senere som symbol på skabelsen af Jesu opstandelse.

Selvom ægget i dag ikke nødvendigvis forbindes med den kristne påske, så har…

Læs mere
Påske
Opskrift: Klassisk italiensk påskebrød med sirup og mandler 

Det smukke, flettede casatiello-brød er et traditionelt italiensk påskebrød, der stammer fra den idylliske by Napoli i det sydlige Italien. Med sin fine smag af mandel og sirup, og den dejlige bløde krumme, er det et oplagt brød til påskebordet.

Læs mere
Påske
Tips til servering af snaps 

Om du foretrækker din snaps fra frys, køl eller ved rumtemperatur, er en temperamentssag. Ifølge mange snapseelskere folder en iskold snaps sig perfekt ud i mundhulens 32° varme, og så er der jo også stor æstetik i at servere snapsen i et koldt, frosted glas.

Læs mere
Påske
Opskrift: Lammekoteletter 

Nem opskrift på hvidløgsmarinerede lammekoteletter til påskefrokosten.

Læs mere
Påske
Opskrift: Myntegelé  

Til lam hører myntegelé. Fra den smukke, lille bog 'Mynte - Et frisk pust', bringer vi opskriften på en skøn æble- og myntegelé.

Læs mere
Påske
Opskrift: Flødegratinerede kartofler 

Gratinerede flødekartofler går godt til mange ting, men især til påskelammet må de ikke mangle. Her får du den helt rigtige opskrift.

Læs mere
Påske
Opskrift: Lammekølle 

Superlækker, letkrydret lammekølle.

Læs mere
Påske
Påskesild - eller hvad med påsketun eller påskemakrel? 

Dagene bliver lysere og længere. Foråret er på vej, og med påsken og fridagene har vi alletiders anledning til at se og hygge med familie og venner.

Nu er der jo visse traditioner man ikke kan lave om på: Der skal pustes æg, påskeharen kommer på besøg - og der skal sild på bordet. Meeen der er…

Læs mere
Påskelege for hele familien
Påske
8 sjove påskelege 

Til påsken hører mange sjove og finurlige traditioner. Blandt de bedstkendte er naturligvis dekoration af påskeæg, papirklip og gækkebreve, men der er mange andre festlige påskeaktiviteter og -lege, hvor alle kan være med: Pikke hårdæg, æggeløb, trille eller trante påskeæg, pynte påsketræ og tage på…

Læs mere
Påske
Opskrift: Salade Nicoise & grahamsboller 

Den er ikke til at komme uden om, så her er opskriften på den skønne, klassike Salade Nicoise til påskefrokosten.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^