Kategori: Påske
Farvning af påskeæg med rødløg, kaffe, rødkål, gurkemeje og spinat 

Man kan farve påskeæg med andet end frugtfarve. Koger du fx æg med skaller fra rødløg får æggene en rødlig nuance, mens almindelige løg giver en gylden farve. Æg kogt i kaffegrums får en smuk lys mokkafarve, mens te giver lysere nuancer. Du kan også koge æg med rødbede eller rødkål, hvilket resulterer i en let rosa nuance eller med et par skefulde gurkemeje, hvis du ønsker dem gule. Spinat giver skallen en lys grøn farve.

De fine batik-dekorerede æg, er farvet med rødløg. Pak ægget ind i skaller fra rødløg. Pak æg og skaller i stanniol eller en nylonstrømpe. For ikke at ødelægge ægget, lægges ægget i gryde med koldt vand og koges forsigtigt i 20 minutter.

  • Stearin tager ikke imod farve. Tegn evt. mønstre på æggeskallen med stearin inden kogning/farvning af ægget. 
  • Du kan give ægget en fin plettet effekt ved hjælp af lidt madkulør og en tandbørste. Dyb tandbørsten i kulør og pres den forsigtigt mod skallen.
  • Farvet silkepapir og crepepapir kan også give ægget de smukke pastelfarver. Kog ægget pakket ind i papiret med en elastik omkring.
  • Æggene bliver ekstra smukke og blanke, hvis man efter farvning gnider dem med lidt olie. 


God fornøjelse!

Påske
Påskesild - eller hvad med påsketun eller påskemakrel? 

Dagene bliver lysere og længere. Foråret er på vej, og med påsken og fridagene har vi alletiders anledning til at se og hygge med familie og venner.

Nu er der jo visse traditioner man ikke kan lave om på: Der skal pustes æg, påskeharen kommer på besøg - og der skal sild på bordet. Meeen der er…

Læs mere
Påske
Gør-det-selv: Hvordan skal din påskesnaps smage? 

Der er intet der smagsmæssigt går så perfekt med påskebordets traditionelle, fede retter – silden, ålen, den hjemmelavede italienske salat og karrysalaten - som snapsen.

Den klassiske akvavit med kommensmag, er altid et hit, men man kan jo også selv bestemme, hvordan den snapsen skal smage. Her…

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Appelsin- og rødløgssalat 

En let og frisk forårsopskrift som tilbehør til påskefrokosten.

Læs mere
Påske
Opskrift: Lammekølle 

Superlækker, letkrydret lammekølle.

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Påskeæg med nougatcrunch 

Odense Marcipan deler ud af påskeopskrifterne. Her får du opskriften på de lækreste påskeæg med nougatcrunch.

Læs mere
Påske
Opskrift: Salade Nicoise & grahamsboller 

Den er ikke til at komme uden om, så her er opskriften på den skønne, klassike Salade Nicoise til påskefrokosten.

Læs mere
Påske
Lam med æble & mynte 

Lækkert - og super nemt at tilberede til påskens frokostbord.

Læs mere
Påske
Opskrift: Flødegratinerede kartofler 

Gratinerede flødekartofler går godt til mange ting, men især til påskelammet må de ikke mangle. Her får du den helt rigtige opskrift.

Læs mere
Påske
Opskrift: Myntegelé  

Til lam hører myntegelé. Fra den smukke, lille bog 'Mynte - Et frisk pust', bringer vi opskriften på en skøn æble- og myntegelé.

Læs mere
Påske
Opskrift: Lammekoteletter 

Nem opskrift på hvidløgsmarinerede lammekoteletter til påskefrokosten.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^