Kategori: Påske
Farvning af påskeæg med rødløg, kaffe, rødkål, gurkemeje og spinat 

Man kan farve påskeæg med andet end frugtfarve. Koger du fx æg med skaller fra rødløg får æggene en rødlig nuance, mens almindelige løg giver en gylden farve. Æg kogt i kaffegrums får en smuk lys mokkafarve, mens te giver lysere nuancer. Du kan også koge æg med rødbede eller rødkål, hvilket resulterer i en let rosa nuance eller med et par skefulde gurkemeje, hvis du ønsker dem gule. Spinat giver skallen en lys grøn farve.

De fine batik-dekorerede æg, er farvet med rødløg. Pak ægget ind i skaller fra rødløg. Pak æg og skaller i stanniol eller en nylonstrømpe. For ikke at ødelægge ægget, lægges ægget i gryde med koldt vand og koges forsigtigt i 20 minutter.

  • Stearin tager ikke imod farve. Tegn evt. mønstre på æggeskallen med stearin inden kogning/farvning af ægget. 
  • Du kan give ægget en fin plettet effekt ved hjælp af lidt madkulør og en tandbørste. Dyb tandbørsten i kulør og pres den forsigtigt mod skallen.
  • Farvet silkepapir og crepepapir kan også give ægget de smukke pastelfarver. Kog ægget pakket ind i papiret med en elastik omkring.
  • Æggene bliver ekstra smukke og blanke, hvis man efter farvning gnider dem med lidt olie. 


God fornøjelse!

Påske
Påskemuffins med likøræg 

At bage muffins, er hyggelig adspredelse i påsken, og disse fine påskemuffins pyntet med frosting og likøræg er særlig festlige.

Læs mere
Påske
Tips til servering af snaps 

Om du foretrækker din snaps fra frys, køl eller ved rumtemperatur, er en temperamentssag. Ifølge mange snapseelskere folder en iskold snaps sig perfekt ud i mundhulens 32° varme, og så er der jo også stor æstetik i at servere snapsen i et koldt, frosted glas.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Panna cotta med lime tvist 

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert i stil med flødebudding. Her med et frisk tvist af lime. Både panna cotta og limesauce kan med fordel laves dagen før. Beregn tilberedningstiden til ca. 1 time plus 3 timer på køl.

Læs mere
Påske
Lammelår & rødvinssauce 

Lammekød hører påsken til, og du behøver ikke at være en mesterkok for at tilberede en god og saftig lammesteg. Fyld stegen med hvidløg og rosmarin. Find stegetermometeret frem og steg lammet godt og længe. Resultatet er mørt og velsmagende, og næsten himmelsk, hvis du tilmed serverer rødvinssauce…

Læs mere
Påske
Opskrift: Påskebrød 

De fine flettede påskebrød har en rund smag af mandel og sirup, og en fin, blød krumme. Herligt brød til påskebordet.

Læs mere
Påske
Påskeæg: Hvorfor fejres påsken med æg? 

Æg og påske hører sammen som risalamande og jul. Men hvorfor gør de det?

Læs mere
Påske
Dekorer påskeæg - 8 fine idéer! 

Mens vi venter på sol og forårsvejr, kan man skabe forårsmagi og påskestemning inden døre. Sætter du grene fra haven i vaser nu, så når de at springe ud inden påske. Grenene kan pyntes som påsketræer med små dekorerede æg.

Læs mere
Påske
Shop: Klar til påske? 

Æggeruller til fremstilling af marcipan påskeæg, hønseæg - der allerede er pustet og klar til at blive dekoreret, hørduge, glas, bestik og vaser til et smukt og veldækket påskebord. Her får du en stribe tips og dejlige idéer til en skøn og stemningsfuld påske.

 

Læs mere
Påske
Lammekoteletter 

Krydret med honning, rosmarin, sennep, vin og mynte.

Læs mere
Påske
Påskebazar 

Skal der pyntes fint op til påske, så kig med her, hvor vi bringer et udvalg af annoncørernes dejligste påskeidéer. Her er 12 idéer til påskedekoration og forårsstemning.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^