Vintersuppe

Vintersuppe

Vintersuppe 

Zuppa di Verdure e Fagioli til 4 pers.Vintersuppe med bønner og store grønsagsstykker. Hentet fra den nye kogebog "Aldrig har italiensk mad været mere sexet" ...

Zuppa di Verdure e Fagioli 4 pers.
Vintersuppe med bønner og store grønsagsstykker til 4 personer.

Fra den nye kogebog <link _self>
Aldrig har Italiensk mad været mere sexet.

Det skal du bruge:
6 spsk ekstra jomfruolivenolie, - plus ekstra til stænk
1 løg, hakket groft
2 gulerødder, skrællet og skåret i 2 cm store stykker
2 majroer, skåret i store stykker
2 stilke bladselleri, hakket groft
150 g krøllet savojkål, hakket groft
1 laurbærblad
1½ l grønsagsbouillon
400 g cannellinibønner fra dåse, drænet
150 g (trimmet vægt) græskar, skåret i 2 cm tern
4 spsk grofthakket frisk bredbladet persille
4 skiver rustikt landbrød
1 fed hvidløg, skåret i halve
100 g friskrevet parmesan
Salt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du:
Varm olivenolien i en stor gryde og svits løget, gulerødder, majroe, selleri, kål og laurbærblad, indtil det begynder at blive gyldent, mens der røres af og til.
Hæld grønsagsbouillonen i og lad det simre let i 30 minutter, eller indtil alle grønsagerne er bløde. Rør i det af og til.
Tilsæt bønnerne og græskaret og krydr med salt og peber. Lad det fortsat koge i 15 minutter. Når det er klar, rør da persillen i og lad det hvile i 3 minutter.

Kom imens brødet på en varm grillpande og grill det i ca. 2 minutter på hver side, til det er gyldent og sprødt. Gnid det straks med det skårne hvidløg og stænk med lidt ekstra jomfruolivenolie.

Læg en skive brød i hver serveringsskål og hæld suppen oveni. Strø med parmesan og server straks.

Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^