Zuppa di Verdure e Fagioli 4 pers.
Vintersuppe med bønner og store grønsagsstykker til 4 personer.
Fra den nye kogebog <link _self>
Aldrig har Italiensk mad været mere sexet.
Det skal du bruge:
6 spsk ekstra jomfruolivenolie, - plus ekstra til stænk
1 løg, hakket groft
2 gulerødder, skrællet og skåret i 2 cm store stykker
2 majroer, skåret i store stykker
2 stilke bladselleri, hakket groft
150 g krøllet savojkål, hakket groft
1 laurbærblad
1½ l grønsagsbouillon
400 g cannellinibønner fra dåse, drænet
150 g (trimmet vægt) græskar, skåret i 2 cm tern
4 spsk grofthakket frisk bredbladet persille
4 skiver rustikt landbrød
1 fed hvidløg, skåret i halve
100 g friskrevet parmesan
Salt og friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Varm olivenolien i en stor gryde og svits løget, gulerødder, majroe, selleri, kål og laurbærblad, indtil det begynder at blive gyldent, mens der røres af og til.
Hæld grønsagsbouillonen i og lad det simre let i 30 minutter, eller indtil alle grønsagerne er bløde. Rør i det af og til.
Tilsæt bønnerne og græskaret og krydr med salt og peber. Lad det fortsat koge i 15 minutter. Når det er klar, rør da persillen i og lad det hvile i 3 minutter.
Kom imens brødet på en varm grillpande og grill det i ca. 2 minutter på hver side, til det er gyldent og sprødt. Gnid det straks med det skårne hvidløg og stænk med lidt ekstra jomfruolivenolie.
Læg en skive brød i hver serveringsskål og hæld suppen oveni. Strø med parmesan og server straks.