Rodfrugter er geniale i alverdens delikate sammenhænge; snacks, salater, supper, forretter, hovedretter og desserter. Med Marie Melchiors smukke bog, Vild med rodfrugter, får du al den indspiration til lækkerier med rodfrugter, du drømmer om.

Vild med rødder: Derfor hitter rodfrugter i danske køkkener 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en kilde til vigtige næringsstoffer, men er også helt uundværlige i vinterens skønne retter.

Savner du inspiration til mad med rodfrugter, så kan vi varmt anbefale den smukke, indbydende bog ’Vild med rødder’, hvor den passionerede madskribent, Marie Melchior, deler sine allerbedste og mest delikate opskrifter.

Den store bog om rodfrugter

Den inspirerende bog præsenterer hele striben af rodfrugter, som lige nu er i sæson; rødbede, gulerod, kartoffel, sødkartoffel, knoldselleri, pastinak, persillerod og jordskok.

Med Betina Hastofts smukke fotos, får man nøje beskrevet de enkelte rodfrugter, deres historie og oprindelse, deres smag, egenskaber og holdbarhed. Og så byder bogen naturligvis på stribevis af opskrifter på de lækreste retter med rodfrugt, tips og detaljerede anvisninger på tilberedning af retterne.

”Rodfrugter er smukke, farverige og smagfulde. De giver dig vitaminer, mineraler, styrke, vitalitet, og frem for alt både smager og mætter de godt, uden at du bliver økonomisk rippet. Rødderne er nemme at tæmme, særdeles medgørlige og har lang holdbarhed”, skriver Marie Melchior begejstret i bogens forord, og påpeger, at der også er store, miljøvenlige fordele ved at spise rodfrugter.

”Rødder er de mest jordnære råvarer, man kan spise. De er bæredygtige og klimavenlige, for de gror i den danske muld og skal ikke rejse langt til dit køkken. Rødder er i ordets bogstaveligste forstand ‘fra jord til bord’.”

Med Marie Melchiors tilladelse deler vi her to opskrifter fra bogen på de skønneste vintersupper med rodfrugter.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat 

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^