Tehætte The Organic Company
Derrière la Porte - Termoflaske
Hübsch krus
Betræk til IKEA møbler
Opskrift: Gulerodssuppe med sprøde kikærter
Redaktionen

Guleroden er jo en kendt og elsket rod i alverdens dejlige sammenhænge. Den kan både nydes rå i salater og som snack, stegte og grillede, i mos med andre rødder og i kager. Men især i de kolde vintermåneder hitter gulerødder i suppeform.

Fra Marie Melchiors dejlige bog, Vild med rødder, får du her hendes bedste opskrift på den skønneste gulerodssuppe.

Opskrift på gulerodssuppe til 6 personer

Ingredienser

  • 500 g gulerødder
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk knust spidskommen
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • olivenolie til stegning
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 l god grøntsagsbouillon
  • 1 spsk tahin
  • salt og friskkværnet peber

Topping

  • 2 spsk sesamolie
  • 125 g shiitakesvampe
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 tsk knust spidskommen
  • 120 g spiseklare, dampede kikærter (købes i pose i supermarkedet og er lidt mere delikate end de kogte på dåse)

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 °C.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
  3. Læg dem i et ovnfast fad og dryp med olivenolie.
  4. Læg hvidløgsfed med skal ned blandt gulerødderne.
  5. Krydr med spidskommen og gurkemeje.
  6. Vend gulerødderne rundt, så de bliver dækket af olie og krydderier.
  7. Bag gulerødderne møre i 30 minutter.
  8. Tag hvidløgene op og smut dem ud af skallen.
  9. Hæld en sjat olivenolie i en gryde, og tænd for varmen.
  10. Tilsæt gulerødder, hvidløg, drænede kikærter, tomatpuré, bouillon og tahin.
  11. Læg låg på gryden og kog ved svag varme i 20-25 minutter.
  12. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
  13. Hvis suppen er for tyk, så spæd til med vand.
  14. Smag til med salt og peber.
  1. Opvarm sesamolien på en pande.
  2. Rist svampene med sesamfrø, spidskommen og kikærter, til svampene får stegeskorpe.
  3. Anret suppen med svampe og kikærter oven på.
Opskrifter & råvarer
Kunsten at fremstille skønne hjemmelavede slikkepinde

Et godt bolsje er en herlig mundfuld, men bolsje på pind er endnu bedre. Med slikkepinde varer bolsjeoplevelsen længere, og med hjemmelavede slikkepinde, ja, så behøver man ikke længere nøjes med kioskens triste udvalg af de blå, røde og gule i cellofan.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
27. marts: Spansk paella dag

Det spanske køkken byder på stribevis af delikate retter; tortilla, chorizo, crema catal, calamares fritos, tapas og gazpacho. Alligevel må paella nok siges, at være Spaniens ultimative nationalret, hvorfor den hyldes med sin helt egen mærkedag; Spansk paella dag.

Retten, som siges at stamme fra...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 12 lækre påskeretter

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord i forårsfarver og små forårsblomster, gør frokosten særlig stemningsfuld.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af nye kartofler

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og hvert år står folk i kø for at købe forårets første. Endnu er frilandskartoflerne ikke klar, til gengæld har Coop nye, fynske drivhuskartofler på hylderne til 50 kroner for 200 gram.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Panna cotta med lime tvist

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert i stil med flødebudding. Her med et frisk tvist af lime. Både panna cotta og limesauce kan med fordel laves dagen før. Beregn tilberedningstiden til ca. 1 time plus 3 timer på køl.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Kender du dine rødder?

Kender du sæsonens skønne rødder; rødbede, grønkål, gulerød, hvidkål, peberrod, porre, pastinak, rodselleri, jordskok, kartoffel, persillerod og rosenkål? I februar bugner supermarkederne af alverdens fantastiske kilder til stor smag og vigtige vitaminer og mineraler. Her bringer vi fun facts om...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Jordskokkesuppe

Den lille, knudrede jordskokke er en herlig delikatesse, der spises rå, bagte, som mos eller, som her, i Marie Melchiors skønne suppe.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Drikkeglas Rivièra Maison

Drikkeglas Rivièra Maison

Rødvinsglas

Rødvinsglas

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Shopping Nyheder
Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^