"Jordskokken er en knudret rod, som kan være svær at skrælle – så lad være med det", skriver Marie Melchior i sin bog, Vild med rødder. "Skrub dem i stedet godt med en stiv børste og skyld dem."
Opskrift på jordskokkesuppe til 4 personer
Ingredienser
- 500 g jordskokker
- 2 bagekartofler
- 2 skalotteløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 l god grøntsagsbouillon
- 4 dl piskefløde
- salt og friskkværnet
- peber
- 1 citron
- Persille-trøffelolie
- 4 kviste bredbladet
- persille
- 4 spsk trøffelolie
Sådan gør du
- Skrub eller skræl jordskokkerne og skyl dem godt. Skræl kartoflerne. Skær begge dele i tern. Pil og snit skalotteløgene fint.
- Opvarm olien i en stor gryde og svits jordskokker, kartofler og løg i 4-5 minutter. Tilsæt bouillon og læg låg på gryden.
- Lad suppen koge i 30 minutter ved middel varme.
- Hæld fløden i suppen og lad den koge i yderligere 15 minutter uden låg.
- Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Skyl og nip persillen, og hak den fint.
- Rør den finthakkede persille sammen med trøffelolien.
- Anret suppen i portioner og dryp med persille-trøffelolie.
Hvis suppen smager for fed, er citronsaft et mirakelmiddel.