Opskrift på gulerodssuppe til 6 personer
Ingredienser
- 500 g gulerødder
- 3 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk knust spidskommen
- 1 tsk stødt gurkemeje
- olivenolie til stegning
- 1 dåse kikærter
- 2 spsk tomatpuré
- 2 l god grøntsagsbouillon
- 1 spsk tahin
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 2 spsk sesamolie
- 125 g shiitakesvampe
- 1 spsk sesamfrø
- 1 tsk knust spidskommen
- 120 g spiseklare, dampede kikærter (købes i pose i supermarkedet og er lidt mere delikate end de kogte på dåse)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 °C.
- Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
- Læg dem i et ovnfast fad og dryp med olivenolie.
- Læg hvidløgsfed med skal ned blandt gulerødderne.
- Krydr med spidskommen og gurkemeje.
- Vend gulerødderne rundt, så de bliver dækket af olie og krydderier.
- Bag gulerødderne møre i 30 minutter.
- Tag hvidløgene op og smut dem ud af skallen.
- Hæld en sjat olivenolie i en gryde, og tænd for varmen.
- Tilsæt gulerødder, hvidløg, drænede kikærter, tomatpuré, bouillon og tahin.
- Læg låg på gryden og kog ved svag varme i 20-25 minutter.
- Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
- Hvis suppen er for tyk, så spæd til med vand.
- Smag til med salt og peber.
- Opvarm sesamolien på en pande.
- Rist svampene med sesamfrø, spidskommen og kikærter, til svampene får stegeskorpe.
- Anret suppen med svampe og kikærter oven på.