Lanterne fra Canett Furniture
Rattan sofa
Fletstol fra Rivièra Maison
Loungestol Sika Design

"Jordskokken er en knudret rod, som kan være svær at skrælle – så lad være med det", skriver Marie Melchior i sin bog, Vild med rødder. "Skrub dem i stedet godt med en stiv børste og skyld dem."

Opskrift: Jordskokkesuppe
Redaktionen

Den lille, knudrede jordskokke er en herlig delikatesse, der spises rå, bagte, som mos eller, som her, i Marie Melchiors skønne suppe.

"Jordskokken er en knudret rod, som kan være svær at skrælle – så lad være med det", skriver Marie Melchior i sin bog, Vild med rødder. "Skrub dem i stedet godt med en stiv børste og skyld dem."

Opskrift på jordskokkesuppe til 4 personer

Ingredienser

  • 500 g jordskokker
  • 2 bagekartofler
  • 2 skalotteløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 l god grøntsagsbouillon
  • 4 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet
  • peber
  • 1 citron
  • Persille-trøffelolie
  • 4 kviste bredbladet
  • persille
  • 4 spsk trøffelolie

Sådan gør du

  1. Skrub eller skræl jordskokkerne og skyl dem godt. Skræl kartoflerne. Skær begge dele i tern. Pil og snit skalotteløgene fint.
  2. Opvarm olien i en stor gryde og svits jordskokker, kartofler og løg i 4-5 minutter. Tilsæt bouillon og læg låg på gryden.
  3. Lad suppen koge i 30 minutter ved middel varme.
  4. Hæld fløden i suppen og lad den koge i yderligere 15 minutter uden låg.
  5. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
  6. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  7. Skyl og nip persillen, og hak den fint.
  8. Rør den finthakkede persille sammen med trøffelolien.
  9. Anret suppen i portioner og dryp med persille-trøffelolie.

Hvis suppen smager for fed, er citronsaft et mirakelmiddel.


Opskrifter & råvarer
Jordbærvariationer

Prøv jordbær i nye delikate sammenhænge: stænket med balsamico og peber, glaseret på spyd, i salat med spinat, feta og pecannødder eller i kombination med mild flødeost på crackers.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Iskoldt kaffehit

Bland kaffeelskere er iskaffe et hit på en varm sommerdag. Miks din iskaffe som du bedst kan lide den. Tilføj ekstra farin og erstat minimælk med sødmælk, hvis du trænger til en sød og fyldig iskaffe - eller nyd den, som vi nyder den: Stærk og kalorielet!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Her i juni blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstsorbet

Den hjemmelavede hyldeblomstsaft kan også nydes som skøn, cremet sorbet. Her får du opskriften - som meget vel kan nydes sammen med hyldeblomstpandekager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokoladesovs med hyldeblomstsaft

Kombiner den dejlige smag af hyldeblomster med chokolade, og lav alletiders herlige chokoladesovs - lige til at dyppe de friske jordbær i!

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Sommer
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dyr take away hitter under Corona

Den har stået på en ordentlig omgang selvforkælelse under coronanedlukningen, når danskerne har bestilt take away, skriver take away platformen Hungry. Det er nemlig ikke kun antallet af bestillinger, der er steget markant. Der er også brugt langt flere kroner per ordre, der er tikket ind hos...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Thaicurry med spidskål

Spidskålen vinder frem i landets køkkener. Både hos kokkene og i hjemmene udgør det karakteristiske smalle kålhoved med de løse blade og den milde smag en større og større del af de daglige råvarer.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Servietring

Servietring

Shopping Nyheder
Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Mød det smukke Richmond-spisebord

Mød det smukke Richmond-spisebord

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^