Torsk med urtecrust

Torsk med urtecrust 

Torsk stegt med sprød urtecrust på råsyltede grøntsager og urtemayonnaise ...

Her bringer vi en skøn fiskeret, udviklet af Egeskov Slot, hvor man producerer Egeskovs rapsolie - en dejlig, koldpresset rapsolie i den smukkeste gyldne farve. Grev Michael Ahlefeldt har personligt kræset om rapsolien, som har et højt indhold af Omega 3 og 6, antioxidanter og vitaminer, og som desuden er yderst velegnet til alt fra stegning og bagning til salatdressinger ...

Velbekomme!

TORSK MED URTECRUST
4 personer hovedret

Ingredienser ...:
• 500 g. torsk i filet
• 1 dl. rasp
• 1 tsk. finthakket rød chili
• 3 stilke rosmarin, hakkes groft
• 1 spsk. grov karry
• 1/2 dl. rapsolie til stegning
• 1 agurk, skæres i grove stykker
• 1 pk. blandet salat
• 1 rødløg, stittes groft
• 80 g. sorte oliven u/sten
• 40 g. ørredrogn
• 2 dl. lagereddike
• 2 dl. vand fra hanen
• 200 g. sukker
• 2 stk. pasturiserede æggeblommer
• 2 tsk. citronsaft
• 1 tsk. sennep
• 2 dl. rapsolie
• 5 stilke kørvel, hakkes fint
• 5 stilke timian hakkes fint
• Salt og peber, frisk fra kværn

Tilberedning ...:
• Eddike, sukker og vand røres sammen til sukkeret er opløst.
• Agurk og løg lægges i lagen og sættes på køl.
Æ• ggeblommerne piskes med citronsaft, sennep, salt og peber 1 min.
• Olien tilsættes lidt efter lidt, til alt olie er brugt. Kørvel og timian tilsættes og mayonnaisen smages til med salt og peber.
• Raspen blendes med chili, rosmarin, karry, salt og peber.
• Fisken skæres i fire lige store stykker og paneres på den ene side i raspen.
• Steges i olie på pande ved jævn varme 6-8 min.
• De syltede grøntsager tages op af lagen og vendes med salat, rogn og oliven.

Serveres straks med de varme fisk, urtemayonnaise og evt. lune ris.

Læs mere om

Opskrifter & råvarer
Sæsonoversigt for bær 

Ved at vælge bær, når de er i sæson, sikrer du, at de er på deres mest modne, saftige og næringsrige. Denne oversigt giver dig et overblik over, hvilke bær der er i sæson i løbet af året, så du kan planlægge dine sylte- og saftprojekter optimalt.

Fra de tidlige forårsbær til de sene efterårsbær,…

Læs mere
Snegle med blåbær er den perfekte snack på en regnfuld dag.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsnegle - Stor smag med sæsonens bær 

Der er intet som lune snegle med blåbær på en våd og overskyet sommerdag. Og sæsonens fine, små bær er helt perfekte til såvel tærter og kager, selvom de lune snegle med blåbær er vores absolutte favorit.

Læs mere
Sådan kan du lave forfriskende blåbærsaft der kombinerer smagen af citron og rosmarin.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsaft med et twist af citron og rosmarin 

Blåbær er smagen af sensommer, og har man ikke blåbær i sin have, så bugner grøntafdelingen af blåbær i august og september, ligesom udvalgte frugtplantager tilbyder selvpluk i sæsonen. De nyplukkede blåbær er en himmelsk mundfuld, skønne på yoghurten og i salaten, men kan også hældes på glas som…

Læs mere
Blommetærte med et dejlåg, der smelter på tungen – den perfekte dessert til august.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Uimodståelig blommetærte med blåbær og valnødder 

I august folder sensommerens overflod af skønne frugter sig ud, og blandt dem stråler de store, blå Hanita-blommer som favorit. Med deres søde og saftige smag er de perfekte til bagning, og i denne opskrift fejrer vi Hanita-blommens fyldige karakter i samspil med blåbærmarmelade og sprøde valnødder.…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbæris  

Nu er det sæson for vilde blåbær, som i Danmark bær vokser på den jyske hede, i lysninger i skove og plantager.

Sådan en håndfuld solmodne vilde blåbær er en absolut delikat mundfuld, og det kan være en udfordring at nå hjem efter en plukketur uden at have spist dem alle. Men lykkes det, så er…

Læs mere
Krebsegilde: Svenske traditioner og opskrifter
Opskrifter & råvarer
Hold krebsegilde med svenske traditioner 

Sæsonen for jagten på det røde guld er begyndt, når der fra den 8. august fanges ferskvandskrebs i store mængder i de svenske søer og åer. Fangsten fejres med det traditionelle krebsegilde, eller 'kräftskiva' som det hedder på svensk, hvor familie og venner samles til en lang festlig nat. Her nydes…

Læs mere
Nem opskrift på syltning af bær
Opskrifter & råvarer
Tips og nem opskrift: Hjemmelavet marmelade og saft 

Hver sommer nyder mange af os at tilbringe tid i køkkenet med at fremstille hjemmelavet saft og marmelade. Der er noget helt særligt ved projektet – fra duften af simrende bær til den tilfredsstillende ved at forsegle lækkerierne i glas og flasker.

Hjemmelavede marmelader og saft er ren velsmag,…

Læs mere
Stikkelsbær er alsidige, perfekt til både søde og salte retter, hvilket gør den til en favorit i køkkenet.
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær 

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Burgerbolle uden hvedemel
Opskrifter & råvarer
KETO-opskrift: Burger med mangoguacamole 

En sund og velsmagende burger behøver ikke være en luksus - selv for dem, der følger en keto-diæt. Denne opskrift på burger med mangoguacamole er en sand fryd for smagsløgene og en mættende og nærende oplevelse uden kompromis.

Forestil en saftig hakkebøf toppet med en cremet mangoguacamole, sprøde…

Læs mere
Picnic mad: Opskrifter på lækkert brød og retter til picnicen
Opskrifter & råvarer
Picnic - Ideer og opskrifter 

Sommeren er kort, men føles meget længere hvis man - så ofte vejret tillader det - tager ud i det grønne. Få det meste ud af de lange sommeraftener, pak madkurven og tag på picnic i parken, på stranden eller i skoven. Det kræver ikke store forberedelser, slet ikke hvis du i forvejen har udstyret…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^