Her bringer vi en skøn fiskeret, udviklet af Egeskov Slot, hvor man producerer Egeskovs rapsolie - en dejlig, koldpresset rapsolie i den smukkeste gyldne farve. Grev Michael Ahlefeldt har personligt kræset om rapsolien, som har et højt indhold af Omega 3 og 6, antioxidanter og vitaminer, og som desuden er yderst velegnet til alt fra stegning og bagning til salatdressinger ...
Velbekomme!
TORSK MED URTECRUST
4 personer hovedret
Ingredienser ...:
• 500 g. torsk i filet
• 1 dl. rasp
• 1 tsk. finthakket rød chili
• 3 stilke rosmarin, hakkes groft
• 1 spsk. grov karry
• 1/2 dl. rapsolie til stegning
• 1 agurk, skæres i grove stykker
• 1 pk. blandet salat
• 1 rødløg, stittes groft
• 80 g. sorte oliven u/sten
• 40 g. ørredrogn
• 2 dl. lagereddike
• 2 dl. vand fra hanen
• 200 g. sukker
• 2 stk. pasturiserede æggeblommer
• 2 tsk. citronsaft
• 1 tsk. sennep
• 2 dl. rapsolie
• 5 stilke kørvel, hakkes fint
• 5 stilke timian hakkes fint
• Salt og peber, frisk fra kværn
Tilberedning ...:
• Eddike, sukker og vand røres sammen til sukkeret er opløst.
• Agurk og løg lægges i lagen og sættes på køl.
Æ• ggeblommerne piskes med citronsaft, sennep, salt og peber 1 min.
• Olien tilsættes lidt efter lidt, til alt olie er brugt. Kørvel og timian tilsættes og mayonnaisen smages til med salt og peber.
• Raspen blendes med chili, rosmarin, karry, salt og peber.
• Fisken skæres i fire lige store stykker og paneres på den ene side i raspen.
• Steges i olie på pande ved jævn varme 6-8 min.
• De syltede grøntsager tages op af lagen og vendes med salat, rogn og oliven.
Serveres straks med de varme fisk, urtemayonnaise og evt. lune ris.
Læs mere om
Kategori: Opskrifter & råvarer
