Torsk med urtecrust
Torsk med urtecrust 

Torsk stegt med sprød urtecrust på råsyltede grøntsager og urtemayonnaise ...

Her bringer vi en skøn fiskeret, udviklet af Egeskov Slot, hvor man producerer Egeskovs rapsolie - en dejlig, koldpresset rapsolie i den smukkeste gyldne farve. Grev Michael Ahlefeldt har personligt kræset om rapsolien, som har et højt indhold af Omega 3 og 6, antioxidanter og vitaminer, og som desuden er yderst velegnet til alt fra stegning og bagning til salatdressinger ...

Velbekomme!

TORSK MED URTECRUST
4 personer hovedret

Ingredienser ...:
• 500 g. torsk i filet
• 1 dl. rasp
• 1 tsk. finthakket rød chili
• 3 stilke rosmarin, hakkes groft
• 1 spsk. grov karry
• 1/2 dl. rapsolie til stegning
• 1 agurk, skæres i grove stykker
• 1 pk. blandet salat
• 1 rødløg, stittes groft
• 80 g. sorte oliven u/sten
• 40 g. ørredrogn
• 2 dl. lagereddike
• 2 dl. vand fra hanen
• 200 g. sukker
• 2 stk. pasturiserede æggeblommer
• 2 tsk. citronsaft
• 1 tsk. sennep
• 2 dl. rapsolie
• 5 stilke kørvel, hakkes fint
• 5 stilke timian hakkes fint
• Salt og peber, frisk fra kværn

Tilberedning ...:
• Eddike, sukker og vand røres sammen til sukkeret er opløst.
• Agurk og løg lægges i lagen og sættes på køl.
Æ• ggeblommerne piskes med citronsaft, sennep, salt og peber 1 min.
• Olien tilsættes lidt efter lidt, til alt olie er brugt. Kørvel og timian tilsættes og mayonnaisen smages til med salt og peber.
• Raspen blendes med chili, rosmarin, karry, salt og peber.
• Fisken skæres i fire lige store stykker og paneres på den ene side i raspen.
• Steges i olie på pande ved jævn varme 6-8 min.
• De syltede grøntsager tages op af lagen og vendes med salat, rogn og oliven.

Serveres straks med de varme fisk, urtemayonnaise og evt. lune ris.

Læs mere om

Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat 

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Frem med mel og forklæde! 

Store Bagedag, som hvert år afvikles torsdag i uge 42, er en dansk mærkedag, der har til formål at fejre bagetraditionen og samværet omkring bagning. Det er en oplagt anledning til at invitere familie og venner til en dag i køkkenet, hvor der hygges og fremtrylles duftende friskbagte brød og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød  

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lammefrikadeller med pastinak 

Nem opskrift fra Kostkompagniet på skønne lammefrikadeller med pastinak, hvortil man fx kan servere linsesalat og sprøde, stegte gulerødder i timian.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tærte med græskar og gedeost 

Der er ingen grund til at lade græskarkød fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pastasalat med stor umami-smag 

Orker du ikke at stå i køkkenet i aften, så har vi en perfekt idé til et nemt og lækkert måltid med ingredienser, du formentligt allerede har liggende. I så fald kan sidegevinsten være, at du får ryddet ud i de 'glemte' grøntsagsrester i køleskabet - og måske også sparret lidt på madbudgettet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Den 4. oktober fejrer Sverige ’Kanelbullens Dag’ - og det må vi da bakke op om  

Der er ikke noget, der kan sprede en hyggelig stemning, som duften af friskbagte kanelsnegle. Herhjemme er de lækre boller et populært bagværk, især på en våd og kedelig efterårsdag. Og i Sverige sætter man så stor pris på kanelsnegle, at de har fået deres helt egen mærkedag.

Den 4. oktober fejrer…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Moccakage 

De færreste kaffeelskere vil kunne stå for denne super skønne moccakage.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^