Fede fisk som laks og sild indeholder mellem 10 og 13 g fedt pr. 100 g, hvilket svarer nogenlunde til fedtniveauet i en hakkebøf, mens magre fisk som fx rødspætte, torsk og skrubbe indeholder under 2 g fedt pr. 100 g. og dermed mere mager en fx roastbeef. Så hvis du spiser 1-2 fiskemåltider om ugen og fiskepålæg til frokost jævnligt, vil du kunne erstatte noget af det mere fedtholdige kød i kosten, så dit samlede daglige fedtindtag sænkes. Samtidig vil du få gode næringsstoffer fra fisken, som D-vitamin, jod og selen. Desuden indeholder især de fede fiskearter sunde fiskeolier - de såkaldte n-3 fedtsyrer eller omega-3 fedtsyrer.
På Fiskebranchens hjemmeside, 2gangeomugen.dk, finder du masser inspiration til, hvordan du får mere skøn fisk i hverdagen. Prøv fx denne herlige forårsret: Ising med bønnesalat og radiser:
4 personer
Det skal du bruge ...:
- 600 g isingfileter
- 1 dåse røde kidneybønner
- 200 g grønne bønner
- 1 bundt radiser
- saft af 2 appelsiner
- 1 romainesalat
- 3 spsk olivenolie
Sådan gør du ...
- Skyl og afdryp de røde kidneybønner.
- Kog de grønne bønner i 2 min., og lad dem dryppe af i en sigte.
- Snit salaten.
- Skær radiserne i skiver.
- Rør appelsinsaft med 2 spsk olivenolie, og vend med salat, de to slags bønner og radiser.
- Varm resten af olien på en slip let-pande, og steg isingfileterne ca. 2 min. på begge sider. Krydr fisken med salt og peber.
- Servér med bønnesalat og groft brød.
Tip: I stedet for ising kan du anvende skrubbe eller rødspætte.