Ingredienser:
- 175 g hvedemel
- 2 små kogte kartofler (ca. 100 g)
- 100 g smør
- 2 tsk bagepulver
- ¼ tsk salt, fint
- 1 spsk mørk farin
- 1 tsk ingefær
- ¾ dl mælk
- 2 spsk fløde
Sådan gør du:
- Riv kartoflerne fint og bland dem med melet.
- Hak smørret i blandingen og findel det til en grynet masse.
- Tilsæt bagepulver, salt, farin og ingefær.
- Hæld mælken i og ælt dejen hurtigt sammen.
- Det er vigtigt, at dejen ikke æltes for meget, det vil give seje scones.
- Rul dejen i en aflang plade, ca. 2 cm tyk, på et meldrysset bord. Stik den ud i små scones med udstiksform eller et tyndt glas, ca. 4 cm i diameter.
- Lægges på plade med bagepapir. Pensles med fløde.
- Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225° i ca. 15 min. Spises lune.
Opskriften er inspireret af 'Gyldendals bagebog' - biblen for alle hjemmebagere, skrevet af Anne Skovgaard-Petersen og Sigrid Fugl