Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang'

Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang' 

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye, inspirerende bog 'Stærk Overgang'.

Fra bogen bringer vi opskriften på den lækreste måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble.

Varm måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble

Ingredienser:

  • 500 g blomkål
  • 1 rødløg
  • 1 dl butterbeans eller cannellini, drænet fra dåse
  • 40 g halloumi
  • 1 tsk koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 drys flagesalt friskkværnet sort peber
  • revet saft og skal fra 1 usprøjtet citron

Desuden

  • 1 stor håndfuld babyspinat eller rucola
  • 2 spsk granatæblekerner
  • 1 tsk dukkah, se nedenfor

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bræk blomkålen i mindre buketter.
  3. Pil løget og skær det i både.
  4. Fordel begge dele på en bageplade med bagepapir sammen med bønner og halloumi i skiver.
  5. Dryp med olivenolie og drys med rosmarin, salt og peber. Kom citronsaft henover og drys med fintrevet citronskal.
  6. Stil blandingen i den varme ovn og bag den i ca. 40 minutter, til grøntsagerne er møre og gyldne. Hold øje med halloumien undervejs, så den ikke får for meget.
  7. Bland de bagte grøntsager, bønner og ost med spinat eller rucola på en tallerken, fordel granatæblekerner henover og drys med dukkah.

Dukkah

Ingredienser

  • 1 dl græskarkerner
  • 3 spsk spidskommen
  • 3 spsk korianderfrø
  • 1 spsk flagesalt med top

Sådan gør du:

  1. Rist græskarkernerne på en tør, varm pande i 4 minutter.
  2. Tilsæt krydderierne og rist videre ved middel varme.
  3. Når krydderierne begynder at ryge lidt og give en krydret duft fra sig, og det hele er godt sprødt, kommer du det i morteren eller foodprocessoren.
  4. Tilsæt salt og stød eller kør, til du har en grov blanding.

Dukkahen skal køle helt af, før du kommer den på glas og lukker det godt til.

Opskriften er bragt med tilladelse fra Politikens Forlag

Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

"Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor hun og andre der har oplevet overgangsalderen fortæller om deres erfaringer, som jo arter sig helt forskelligt fra kvinde til kvinde.

Med sine tre 'Stærk, let og mæt'-bøger er hun blevet bannerfører for sin egen generation af kvinder, der ønsker at leve sundere uden at gå glip af livets glæder, nu med en bog målrettet til kvinder i overgangsalderen.

”I bogen kan du læse, at alt det, du mærker, føler og oplever i forbindelse med overgangsalderen, sandsynligvis er helt normalt, og få forklaringen på, at det sker. Men der er også grænser for, hvad du skal finde dig i, og der er masser af hjælp at hente, både til selvhjælp og fra dygtige eksperter, hvis blot du rækker ud efter den,” fortæller Anne Hjernøe.

Bogen byder også på interviews med fremtrædende og erfarne eksperter på området, så vi kan blive opdateret med den nyeste viden og få ryddet ud i alle de myter, der omgærder overgangsalderen.
Sidst i bogen præsenterer Anne Hjernøe 56 kalorielette opskrifter rige på protein, som rummer al den næring og velsmag, som kvinder i overgangsalderen har godt af – og fortjener.

Titel: Stærk Overgang
Forfatter: Anne Hjernøe
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling:Bestil 'Stærk Overgang'

Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^