Salat med lange bagt med krydderurter 

Fra Anne Hjernøes køkken kommer en nem opskrift på en skøn salat med stykker af den delikate fisk 'Lange'.

Fisken er en både lækker og mager fisk med hvidt, fast kød, der minder om torskens. Salaten med de bagte krydderurter, er så dejligt mættende, at den også er velegnet som hovedmåltid.  

Ingredienser til salaten

  • 1 stort salathoved eller blandede salater efter smag
  • 1 dl smuttede mandler
  • Koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 bundt frisk dild
  • Skal og lidt saft af 1 økologisk citron
  • Flagesalt
  • Friskkværnet sort peber

Ingredienser til tilberedning af fisken

  • 450 g lange- eller torskefilet
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • Skal af 1 økologisk citron
  • Saft af ½-1 økologisk citron
  • ½ dl koldpresset jomfruolivenolie
  • Flagesalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 bananskalotteløg

Opskrift

  • Læg langefileten på bagepapir i et fad. Kom dild, persille, hvidløg, citronsaft og fintrevet -skal, olivenolie samt salt og peber i foodprocessoren og kør, til du har en grovhakket krydderurteblanding.
  • Rist solsikkekernerne let gyldne på en tør pande og pil og hak skalotteløget fint. Vend begge dele i blandingen.
  • Smør toppingen på fisken og bag den i ovnen i ca. 18-20 minutter ved 200 grader. Tjek med en lille kniv, at fisken er, som du vil have den, ellers giv den et par minutter til. Lad fisken køle af, til den er lun.
  • Vend imens de smuttede mandler i lidt olie og steg dem ved svag varme på en pande i lang tid. Hold øje med dem, de skal være lysebrune i farven. Bliver de mørke, bliver de bitre. Tag dem af panden og lad dem køle af.
  • Skyl salaten, slyng den tør, bræk den i stykker og fordel den på et fad. Bland salaten med finthakket dild og fintrevet citronskal.
  • Fordel den lune lange i pæne stykker over salaten. Dryp med lidt olie og citronsaft. Drys med salt og peber samt de ristede mandler og servér.

Ny bog fra Anne Hjernøe

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo det seneste år, og det har fået mange seerer til at spørge hende, hvordan det er lykkes hende at opnå sådan et vægttab. 

Derfor har Anne Hjernøe skrevet bogen 'Stærk, let og mæt', hvor hun fortæller, hvad der virkede for hende, og hvad der kickstartede vægttabsforløbet. Det er en historie, der bl.a. indeholder erkendelsen af, at mellemmåltider er en af de store skurke.

"Det har være en ret grænseoverskridende proces, da jeg altid har betragtet det der med vægt, som en privatsag" indrømmer forfatteren."Men nu udgiver jeg hele historien, sammen med en skøn kostplan der forhåbentlig også kan gøre læseren mæt, let og glad".

 

Find inspiration i Ditte Julies kreative bagværk og holistiske tilgang til livet
Opskrifter & råvarer
Sæson: Ditte Julies cheesecake med chokolade og brombær 

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel stribe bøger fulde af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager.

Her bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade og brombær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæsonoversigt for bær 

Ved at vælge bær, når de er i sæson, sikrer du, at de er på deres mest modne, saftige og næringsrige. Denne oversigt giver dig et overblik over, hvilke bær der er i sæson i løbet af året, så du kan planlægge dine sylte- og saftprojekter optimalt.

Fra de tidlige forårsbær til de sene efterårsbær,…

Læs mere
Snegle med blåbær er den perfekte snack på en regnfuld dag.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsnegle - Stor smag med sæsonens bær 

Der er intet som lune snegle med blåbær på en våd og overskyet sommerdag. Og sæsonens fine, små bær er helt perfekte til såvel tærter og kager, selvom de lune snegle med blåbær er vores absolutte favorit.

Læs mere
Sådan kan du lave forfriskende blåbærsaft der kombinerer smagen af citron og rosmarin.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsaft med et twist af citron og rosmarin 

Blåbær er smagen af sensommer, og har man ikke blåbær i sin have, så bugner grøntafdelingen af blåbær i august og september, ligesom udvalgte frugtplantager tilbyder selvpluk i sæsonen. De nyplukkede blåbær er en himmelsk mundfuld, skønne på yoghurten og i salaten, men kan også hældes på glas som…

Læs mere
Blommetærte med et dejlåg, der smelter på tungen – den perfekte dessert til august.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Uimodståelig blommetærte med blåbær og valnødder 

I august folder sensommerens overflod af skønne frugter sig ud, og blandt dem stråler de store, blå Hanita-blommer som favorit. Med deres søde og saftige smag er de perfekte til bagning, og i denne opskrift fejrer vi Hanita-blommens fyldige karakter i samspil med blåbærmarmelade og sprøde valnødder.…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbæris  

Nu er det sæson for vilde blåbær, som i Danmark bær vokser på den jyske hede, i lysninger i skove og plantager.

Sådan en håndfuld solmodne vilde blåbær er en absolut delikat mundfuld, og det kan være en udfordring at nå hjem efter en plukketur uden at have spist dem alle. Men lykkes det, så er…

Læs mere
Krebsegilde: Svenske traditioner og opskrifter
Opskrifter & råvarer
Hold krebsegilde med svenske traditioner 

Sæsonen for jagten på det røde guld er begyndt, når der fra den 8. august fanges ferskvandskrebs i store mængder i de svenske søer og åer. Fangsten fejres med det traditionelle krebsegilde, eller 'kräftskiva' som det hedder på svensk, hvor familie og venner samles til en lang festlig nat. Her nydes…

Læs mere
Nem opskrift på syltning af bær
Opskrifter & råvarer
Tips og nem opskrift: Hjemmelavet marmelade og saft 

Hver sommer nyder mange af os at tilbringe tid i køkkenet med at fremstille hjemmelavet saft og marmelade. Der er noget helt særligt ved projektet – fra duften af simrende bær til den tilfredsstillende ved at forsegle lækkerierne i glas og flasker.

Hjemmelavede marmelader og saft er ren velsmag,…

Læs mere
Stikkelsbær er alsidige, perfekt til både søde og salte retter, hvilket gør den til en favorit i køkkenet.
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær 

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Burgerbolle uden hvedemel
Opskrifter & råvarer
KETO-opskrift: Burger med mangoguacamole 

En sund og velsmagende burger behøver ikke være en luksus - selv for dem, der følger en keto-diæt. Denne opskrift på burger med mangoguacamole er en sand fryd for smagsløgene og en mættende og nærende oplevelse uden kompromis.

Forestil en saftig hakkebøf toppet med en cremet mangoguacamole, sprøde…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^