- med ratatouille og salat af perlebyg
Til 4 personer
Det skal du bruge:
• 1 Knorr Bag of Taste Paprika
• 1/1 kylling af god kvalitet (1200-1400 g) eller udskåret kylling med eller uden skind og ben (ca. 800 g)
• 1 aubergine
• 1 courgette
• 1-2 peberfrugter (rød, grøn)
• 1-2 løg
• 2-3 fed hvidløg
• 2 dåser flåede, grofthakkede tomater
• 1 bundt frisk basilikum (tørret er også fint)
• Lidt rødvin
• Olivenolie
• Salt og peber
Til salaten
• 2 dl økologisk perlebyg
• 4 dl vand eller Knorr ’Fond du Chef’ Kyllingebouillon
• 1 stor rød peber
• 2 store modne tomater
• Saften af ½ citron
• Olivenolie
• ½ fed presset hvidløg
• Salt og peber
Sådan gør du:
• Rens kyllingen omhyggeligt og dup den tør med lidt køkkenrulle. Læg kyllingen eller kyllingestykkerne i stegeposen og hæld indholdet af Knorr Paprika krydderi i stegeposen, ryst posen og luk omhyggeligt
• Følg stegeanvisningen på posen. Anvender du en hel kylling, skal du beregne en stegetid på ca. 1 time
• Rens grønsagerne omhyggeligt og skær dem i grove stykker
• Hak hvidløg fint
• Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en tykbundet gryde
• Tilsæt de øvrige grønsager og lade det hele simre i ca. 15 minutter
• Tilsæt et glas rødvin og efter et par minutter tilsætter du de flåede tomater. Krydr med salt og peber – og tilsæt den friskhakkede eller tørrede basilikum til sidst. Pas på, at grøn-sagerne ikke koger ud
• Kog 2 dl perlebyg i 4 dl letsaltet vand eller Knorr ’Fond du Chef’ Kyllingebouillon i 20 min. Lad det dampe af i gryden og afkøl (Tilbered evt. en større portion og server den varm da-gen før og gem resten til salat i køleskabet)
• Rens peberfrugten og fjern kernerne i tomaterne med en teske. Hak begge dele meget fint og bland med den kolde perlebyg
• Rør din yndlingsdressing eller bland citron-saft, olivenolie, presse hvidløg, salt og peber (evt. også lidt finthakket basilikum) til en frisk dressing, som du rører i salaten
• Server din paprikakylling med ratatouille og perlebygsalat og pynt evt. med lidt friske basili-kumblade
Bonusråd:
Du kan naturligvis vælge andet tilbehør til din Bag of Taste kyllingeret efter familiens smag.
Hvis du vil spare på kalorierne, kan du fjerne skindet fra den stegte kylling. Der er masser af smag i selve kødet.
Velbekomme!