Paprika kylling

Paprika kylling  

Sund, nem og hurtig mad til hverdag og gæster

- med ratatouille og salat af perlebyg

Til 4 personer

Det skal du bruge:
• 1 Knorr Bag of Taste Paprika
• 1/1 kylling af god kvalitet (1200-1400 g) eller udskåret kylling med eller uden skind og ben (ca. 800 g)
• 1 aubergine
• 1 courgette
• 1-2 peberfrugter (rød, grøn)
• 1-2 løg
• 2-3 fed hvidløg
• 2 dåser flåede, grofthakkede tomater
• 1 bundt frisk basilikum (tørret er også fint)
• Lidt rødvin
• Olivenolie
• Salt og peber

Til salaten
• 2 dl økologisk perlebyg
• 4 dl vand eller Knorr ’Fond du Chef’ Kyllingebouillon
• 1 stor rød peber
• 2 store modne tomater
• Saften af ½ citron
• Olivenolie
• ½ fed presset hvidløg
• Salt og peber

Sådan gør du:
• Rens kyllingen omhyggeligt og dup den tør med lidt køkkenrulle. Læg kyllingen eller kyllingestykkerne i stegeposen og hæld indholdet af Knorr Paprika krydderi i stegeposen, ryst posen og luk omhyggeligt
• Følg stegeanvisningen på posen. Anvender du en hel kylling, skal du beregne en stegetid på ca. 1 time
• Rens grønsagerne omhyggeligt og skær dem i grove stykker
• Hak hvidløg fint
• Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en tykbundet gryde
• Tilsæt de øvrige grønsager og lade det hele simre i ca. 15 minutter
• Tilsæt et glas rødvin og efter et par minutter tilsætter du de flåede tomater. Krydr med salt og peber – og tilsæt den friskhakkede eller tørrede basilikum til sidst. Pas på, at grøn-sagerne ikke koger ud
• Kog 2 dl perlebyg i 4 dl letsaltet vand eller Knorr ’Fond du Chef’ Kyllingebouillon i 20 min. Lad det dampe af i gryden og afkøl (Tilbered evt. en større portion og server den varm da-gen før og gem resten til salat i køleskabet)
• Rens peberfrugten og fjern kernerne i tomaterne med en teske. Hak begge dele meget fint og bland med den kolde perlebyg
• Rør din yndlingsdressing eller bland citron-saft, olivenolie, presse hvidløg, salt og peber (evt. også lidt finthakket basilikum) til en frisk dressing, som du rører i salaten
• Server din paprikakylling med ratatouille og perlebygsalat og pynt evt. med lidt friske basili-kumblade

Bonusråd:
Du kan naturligvis vælge andet tilbehør til din Bag of Taste kyllingeret efter familiens smag.
Hvis du vil spare på kalorierne, kan du fjerne skindet fra den stegte kylling. Der er masser af smag i selve kødet.

Velbekomme!

Hjemmelavet hyldebærsirup - Sund og smagfuld
Opskrifter & råvarer
Lav din egen hyldebærsirup - en naturlig kilde til smag og godt helbred 

Hyldebærsirup er med sin fine syrlig-søde smag en sand delikatesse. Denne mørke, fyldige sirup har en rig og intens smag, der er skøn i teen, i desserter og bagværk, men også som glace, i saucer og dressinger.

Derudover har hyldebær også nogle dokumenterede sundhedsmæssige egenskaber og et…

Læs mere
Hyldebærsaft – lav din egen hjemmelavede saft fyldt med vitaminer og smag.
Opskrifter & råvarer
Hyldebærsaft: Sensommer på flaske 

Hylden vokser vildt i skovbryn, hegn og haver, og det er netop nu, de smukke, sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil nyde hjemmelavet hyldebærsaft på de lange vinteraftener. De mørke bær kan koges til en skøn, mørkerød saft, der smager vidunderligt og er fyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk æbletærte 

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tørrede æbleringe 

Hvis du har æbler i overskud, så er tørrede æbleringe skønne som snacks, men også gode i mysli eller i teen.

Læs mere
Kold æblekage: Sådan laver du den perfekte æblekage med flødeskum og makroner
Opskrifter & råvarer
Gammeldags kold æblekage med flødeskum 

Når man bor i et land, der er rigt på æbler, er det oplagt at lave noget med denne alsidige frugt. I Sophie Vedel Dalgaards inspirerende bog 'Food in a jar', serveres alverdens lækkerier i glas - også den traditionelle æblekage med makroner og flødeskum.

Læs mere
Scones opskrift: Bag skønne og luftige scones på kun 30 minutter. Perfekt til britisk afternoon tea.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Æblekage med kanel
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage 

Sensommeren er den perfekte tid til at bruge sæsonens frugt i bagværk, og der er næsten ikke noget bedre end en klassisk, hjemmelavet æblekage, der kombinerer de syrlige æbler med sødme og varme krydderier som kanel. Vores yndlings opskrift er Tanternes æblekage, en hyldest til de enkle, men lækre…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang' 

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin inspirerende bog 'Stærk…

Læs mere
Find inspiration i Ditte Julies kreative bagværk og holistiske tilgang til livet
Opskrifter & råvarer
Sæson: Ditte Julies cheesecake med chokolade og brombær 

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel stribe bøger fulde af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager.

Her bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade og brombær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæsonoversigt for bær 

Ved at vælge bær, når de er i sæson, sikrer du, at de er på deres mest modne, saftige og næringsrige. Denne oversigt giver dig et overblik over, hvilke bær der er i sæson i løbet af året, så du kan planlægge dine sylte- og saftprojekter optimalt.

Fra de tidlige forårsbær til de sene efterårsbær,…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^