Paprika kylling

Paprika kylling

Paprika kylling  

Sund, nem og hurtig mad til hverdag og gæster

- med ratatouille og salat af perlebyg

Til 4 personer

Det skal du bruge:
• 1 Knorr Bag of Taste Paprika
• 1/1 kylling af god kvalitet (1200-1400 g) eller udskåret kylling med eller uden skind og ben (ca. 800 g)
• 1 aubergine
• 1 courgette
• 1-2 peberfrugter (rød, grøn)
• 1-2 løg
• 2-3 fed hvidløg
• 2 dåser flåede, grofthakkede tomater
• 1 bundt frisk basilikum (tørret er også fint)
• Lidt rødvin
• Olivenolie
• Salt og peber

Til salaten
• 2 dl økologisk perlebyg
• 4 dl vand eller Knorr ’Fond du Chef’ Kyllingebouillon
• 1 stor rød peber
• 2 store modne tomater
• Saften af ½ citron
• Olivenolie
• ½ fed presset hvidløg
• Salt og peber

Sådan gør du:
• Rens kyllingen omhyggeligt og dup den tør med lidt køkkenrulle. Læg kyllingen eller kyllingestykkerne i stegeposen og hæld indholdet af Knorr Paprika krydderi i stegeposen, ryst posen og luk omhyggeligt
• Følg stegeanvisningen på posen. Anvender du en hel kylling, skal du beregne en stegetid på ca. 1 time
• Rens grønsagerne omhyggeligt og skær dem i grove stykker
• Hak hvidløg fint
• Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en tykbundet gryde
• Tilsæt de øvrige grønsager og lade det hele simre i ca. 15 minutter
• Tilsæt et glas rødvin og efter et par minutter tilsætter du de flåede tomater. Krydr med salt og peber – og tilsæt den friskhakkede eller tørrede basilikum til sidst. Pas på, at grøn-sagerne ikke koger ud
• Kog 2 dl perlebyg i 4 dl letsaltet vand eller Knorr ’Fond du Chef’ Kyllingebouillon i 20 min. Lad det dampe af i gryden og afkøl (Tilbered evt. en større portion og server den varm da-gen før og gem resten til salat i køleskabet)
• Rens peberfrugten og fjern kernerne i tomaterne med en teske. Hak begge dele meget fint og bland med den kolde perlebyg
• Rør din yndlingsdressing eller bland citron-saft, olivenolie, presse hvidløg, salt og peber (evt. også lidt finthakket basilikum) til en frisk dressing, som du rører i salaten
• Server din paprikakylling med ratatouille og perlebygsalat og pynt evt. med lidt friske basili-kumblade

Bonusråd:
Du kan naturligvis vælge andet tilbehør til din Bag of Taste kyllingeret efter familiens smag.
Hvis du vil spare på kalorierne, kan du fjerne skindet fra den stegte kylling. Der er masser af smag i selve kødet.

Velbekomme!

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^