Pærer smager skønt i salater. Prøv for eksempel en spændende kombination med pære, parma og parmasan eller pæremarmelade med safran og chili ...
Sød, sprød og saftig
Her i august bør man nyde sensommeren dejlige pærer. Smag og konsistens afhænger af sorten, men f.eks. egner den fine, grønne pære Clara Friis, med sin sprødhed og smag, sig godt til sæsonens salater og desserter.
”Det er vigtigt at få frugt og grønt nok, det ved vi alle. Ved at tænke frugt ind i nye retter får vi mulighed for at lokke både børn og voksne til at nyde for eksempel en pære på en anden måde end den klassiske frugt fra frugtskålen,” fortæller marketingkoordinator Pernille Bech fra Gartneribrugets Afsætningsudvalg, som oplyser, at de modne pærer, sammen med smagsprøver og inspiration, når supermarkeder som SuperBrugsen, Kvickly og Bilka i uge 34.
Spræl og smag til sensommersalaten
Clara Friis-pæren er oplagt som spændende tilbehør i for eksempel salat, hvor den går godt i spænd med både feta og gedeoste. Garneret med løg, purløg og andre friske krydderurter er succesen så godt som sikker. Pærens søde, milde smag og dens holdbarhed gør den samtidig unik blandt pærer, der ellers traditionelt skal spises hurtigt for at undgå at blive bløde.
”Den smukke, grønne pære med de svungne former er næsten ikke til at stå for. Dens friske fasthed giver lidt baghjul til de andre pærer, når det kommer til friskhed, og den holder sig sprød og lækker i køleskabet i længere tid. Det er nok også derfor, at de allerfleste pæretræer i plantagerne er Clara Friis,” siger Pernille Bech.
Pæremarmelade med safran og chili
Ingredienser ...:
• 1 kg modne pærer
• 1/2 g safran
• 1 rød chili•
• 3 dl Dansukker Lys Sirup
• 3-5 dl Dansukker Syltesukker
Sådan gør du ...:
Skræl pærerne. Del dem, og fjern kernehuset. Skær dem i tynde skiver, og kom dem i en kasserolle sammen med safran og lys sirup. Lad blandingen koge under låg i 5-10 minutter. Skyl i mellemtiden chilien, del den, og skær den i meget små stykker. Læg chili og syltesukker i gryden, og lad det koge i yderligere 2 minutter. Hæld blandingen på varme, skoldede glas. Opbevares koldt. Denne marmelade er god til blandt andet ost eller ristet brød.