Pære - sød, sprød og saftig

Pære - sød, sprød og saftig 

Pærer er skønne - også i sensommersalaten og marmeladen ...

Pærer smager skønt i salater. Prøv for eksempel en spændende kombination med pære, parma og parmasan eller pæremarmelade med safran og chili ...

Sød, sprød og saftig
Her i august bør man nyde sensommeren dejlige pærer. Smag og konsistens afhænger af sorten, men f.eks. egner den fine, grønne pære Clara Friis, med sin sprødhed og smag, sig godt til sæsonens salater og desserter.
”Det er vigtigt at få frugt og grønt nok, det ved vi alle. Ved at tænke frugt ind i nye retter får vi mulighed for at lokke både børn og voksne til at nyde for eksempel en pære på en anden måde end den klassiske frugt fra frugtskålen,” fortæller marketingkoordinator Pernille Bech fra Gartneribrugets Afsætningsudvalg, som oplyser, at de modne pærer, sammen med smagsprøver og inspiration, når supermarkeder som SuperBrugsen, Kvickly og Bilka i uge 34.

Spræl og smag til sensommersalaten
Clara Friis-pæren er oplagt som spændende tilbehør i for eksempel salat, hvor den går godt i spænd med både feta og gedeoste. Garneret med løg, purløg og andre friske krydderurter er succesen så godt som sikker. Pærens søde, milde smag og dens holdbarhed gør den samtidig unik blandt pærer, der ellers traditionelt skal spises hurtigt for at undgå at blive bløde.
”Den smukke, grønne pære med de svungne former er næsten ikke til at stå for. Dens friske fasthed giver lidt baghjul til de andre pærer, når det kommer til friskhed, og den holder sig sprød og lækker i køleskabet i længere tid. Det er nok også derfor, at de allerfleste pæretræer i plantagerne er Clara Friis,” siger Pernille Bech.

Pæremarmelade med safran og chili

Ingredienser ...:
• 1 kg modne pærer
• 1/2 g safran
• 1 rød chili•
• 3 dl Dansukker Lys Sirup
• 3-5 dl Dansukker Syltesukker

Sådan gør du ...:
Skræl pærerne. Del dem, og fjern kernehuset. Skær dem i tynde skiver, og kom dem i en kasserolle sammen med safran og lys sirup. Lad blandingen koge under låg i 5-10 minutter. Skyl i mellemtiden chilien, del den, og skær den i meget små stykker. Læg chili og syltesukker i gryden, og lad det koge i yderligere 2 minutter. Hæld blandingen på varme, skoldede glas. Opbevares koldt. Denne marmelade er god til blandt andet ost eller ristet brød.

Sesamboller til både burgere og sandwich.
Opskrifter & råvarer
Sesamboller til burger og sandwich 

Sesamboller er den perfekte allround bolle, ideel til både burger og sandwich. Disse luftige og lækre boller er nemme og hurtige at lave og passer perfekt til picnicen eller som en del af madpakken. Med en sprød sesamtop og blød krumme er de også perfekte til en hjemmelavet sandwich eller burger.

Læs mere
Ketoboller med frø og chokolade
Opskrifter & råvarer
Ketoopskrift: Kernestykker med chokolade 

Opskriften på Jane Faerbers herlige kernestykker fra hendes bog 'LCHF - Året rundt'. Kernestykkerne er fulde af sunde frø, kerner og frø, og udarbejdet på Keto- og LCHF-kosts principper. Opskriften, der her er bragt med tilladelse fra Politikens Forlag, er super nem, og kan være en sund og lækker…

Læs mere
Sådan laver du den perfekte broccoli- og porretærte: En kombination af sprød tærtedej og friske grøntsager.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Madtærte - vegetarret med bcroccoli og porre 

Broccoli- og porretærte er en nem og lækker opskrift, perfekt til både frokostbordet og som en let middag. Med en sprød tærtedej og et fyld af friske grøntsager, kombineret med æg og ost, kan du hurtigt få sat en den dejlige tærte på bordet. Følg vores enkle trin-for-trin guide:

Læs mere
Foccacia med grøntsager og feta: Prøv Anne W. Ravns opskrift på foccacia, Madbrød med rødkål, rosenkål og broccoli
Opskrifter & råvarer
Foccacia brød i flere variationer 

Foccacia er et dejligt mættende madbrød, som fungerer perfekt til madpakker, mellemmaden og som tilbehør på middagsbordet. Her får du grundopskriften på en basisdej, der bages som bradepandebrød med den topping, du har allermest lyst til.

Læs mere
Brug butterdej til dine pølsehorn, og nyd den sprøde krumme og smørrets runde smag
Opskrifter & råvarer
Butterdejspølsehorn - Små sprøde mundfulde 

At bage pølsehorn med butterdej i stedet for almindelig dej har flere unikke fordele, der gør dem til en særlig lækker snack. Butterdej består af mange tynde lag dej og smør, hvilket giver en let og sprød tekstur, der adskiller sig fra den mere tætte og brødagtige konsistens af almindelig dej.

Med…

Læs mere
Fordærvet kød symptomer
Forbrugernyt
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner 

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner…

Læs mere
Kreative jordbær opskrifter til sommeren, nye måder at nyde friske bær, fra salater til desserter
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrifter: 4 nye måder at nyde friske jordbær på 

Sæsonen for danske jordbær er kort, så det gælder om at få mest ud af de fine bær, mens de stadig er at finde på hylderne. Hvis du kan bruge til inspiration, så kig med her, hvor vi præsenterer fire kreative, nye måder, at nyde dine friske jordbær på.

Læs mere
Opskrift: Pasta med spinat og champignon
Opskrifter & råvarer
Pastasalat med stor umami-smag 

Orker du ikke at stå i køkkenet i aften, så har vi en perfekt idé til et nemt og lækkert måltid med ingredienser, du formentligt allerede har liggende. I så fald kan sidegevinsten være, at du får ryddet ud i de 'glemte' grøntsagsrester i køleskabet - og måske også sparret lidt på madbudgettet.

Læs mere
Opskrift: Grillet rødspætte
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet rødspætte med nye kartofler 

Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.

Læs mere
Hjemmelavede BBQ-sauce & marinader
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: BBQ-sauce & marinader  

Det er jo krydderierne og marinaderne, som giver det sidste ekstra pift til grillkødet, og med disse to opskrifter på BBQ-sauce og marinade kan du forvandle ethvert stykke kød til en kulinarisk oplevelse.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^