Opskrift: Rabarbersaft  

Sæsonens syrlig-søde og sunde rabarber kan hældes på flaske og være den herligste tørstslukker på en varm sommerdag.

Ingredienser

  • 1 kg friske rabarber
  • 5 dl vand
  • 50 g sukker pr. dl afdryppet saft
  • 1 stk. citron

Tilberedning

  1. Rens rabarberstilkene
  2. Skær dem i 3-4 cm lange stykker
  3. Bring dem i kog i 5 dl vand, og lad dem derefter simre under omrøring i 15 - 20 minutter
  4. Si rabarberstykkerne fra og bland sukker og saften af citronen i saften.
  5. Bring saften i kog igen
  6. Lad saften køle af
  7. Hæld saften på rene flasker, og opbevar dem i køleskab



Opskrifter & råvarer
Pastasalat med stor umami-smag 

Orker du ikke at stå i køkkenet i aften, så har vi en perfekt idé til et nemt og lækkert måltid med ingredienser, du formentligt allerede har liggende. I så fald kan sidegevinsten være, at du får ryddet ud i de 'glemte' grøntsagsrester i køleskabet - og måske også sparret lidt på madbudgettet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Den 4. oktober fejrer Sverige ’Kanelbullens Dag’ - og det må vi da bakke op om  

Der er ikke noget, der kan sprede en hyggelig stemning, som duften af friskbagte kanelsnegle. Herhjemme er de lækre boller et populært bagværk, især på en våd og kedelig efterårsdag. Og i Sverige sætter man så stor pris på kanelsnegle, at de har fået deres helt egen mærkedag.

Den 4. oktober fejrer…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Moccakage 

De færreste kaffeelskere vil kunne stå for denne super skønne moccakage.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager 

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas 

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad, skriver Fuldkornspartnerskabet. Ifølge deres nye undersøgelse, så vægter danskerne smagen, men for 60% indgår der også grundige overvejelser om, hvorvidt måltidet bidrager til sundheden. Friske råvarer er også højt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Asiatiske chili- & honningmarinerede kyllingespyd 

En nem og hurtig opskrift på de lækreste asiatisk inspirerede kyllingespyd med cherrytomater, løg, peberfrugt og kylling vendt i sød chilimarinade og sesamfrø.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst, når den, som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det gør den blødere og mere fed og cremet, hvilket skaber en perfekt kontrast til kagens knasende hasselnødder.

Prøv også med revet rødbede eller courgette i stedet for gulerod.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
DIY: 10 kreative idéer og opskrifter med lavendel 

Den smukke, blå, duftende lavendel er en super anvendelig blomst. Den er smuk og dekorativ i haven, i krukker på altanen, i buketter og bundet i lavendelkrans. Lavendel tilføjer delikat smag og duft i sirupper, hvilket er en himmelsk oplevelse på croissanter og pandekager.

Af blomsten kan man…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for blåbær: Hjemmelavet is med blåbær  

Nu er det sæson for vilde blåbær, som er modne og plukkeklar i juli og august. De små delikate bær vokser især på blåbærbuske på den jyske hede, i lysninger i skove og plantager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Praktiske tips til fremstilling af bærsaft og -marmelader 

Rigtig mange af os hygger os hvert år i køkkenet med hjemmegjorte marmelader. Men hvilke sorter af bær skal man vælge? Og hvordan får man mest muligt ud af årets bærhøst?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^