4 personer
Det skal du bruge:
- 4-500 g kulmulefilet med skind/4 stk.
- 3 spsk olivenolie
- 500 g små rødbeder
- ¼ bundt timian
- 2 spsk hvidvinseddike
- 800 g bagekartofler
- 2 porrer
- 50 g smør, koldt i tern
- 4 rødløg
- Salt og peber
Anden egnet fisk: Mørksej eller lyssej med skind.
Sådan gør du:
- Vask rødbederne godt og skær dem i ¼ med skræl på. Kom rødbederne i en bradepande med timian, eddike, 1 spsk olie, salt og peber. Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter indtil de er møre.
- Skræl kartoflerne og rens porrerne. Skær i små stykker, og kog dem i ca. 20-25 min. Hæld vandet fra og mos kartofler og porrer sammen med smørret. Smag til med salt og peber.
- Skær løgene i ringe og steg dem bløde på en pande i 1 spsk olie. Krydr med salt og peber.
- Krydr fisken med salt og peber. Steg den på en varm pande i 1 spsk olivenolie på skindsiden i ca. 2-3 min. Vend fisken, tag panden af varmen, og lad fisken trække et par minutter på panden.
Servér med bløde løg, bagte rødbeder og kartoffel-porremos.
Foto: Landbrug & Fødevarer.
Opskrift: Fiskebranchen.