Opskrift: Hjemmebagte ostestænger

Opskrift: Hjemmebagte ostestænger 

Sprøde grissini med ost er en lækker snack, oplagt til tapas - og overraskende nemme at lave.

Det skal du bruge:

  • 4 stk. butterdejsplader (fås i alle supermarkeder)
  • Mælk til pensling
  • Friskrevet parmesan- eller gruyere ost

Sådan gør du:

  • Opvarm ovnen til 200 grader
  • Med bagerulle rulles de optøede plader flade
  • Skær hver plade ud i 2-3 cm. tykke strimler
  • Pensl dejen med mælk
  • Strø med gavmild hånd den revne ost over stængerne
  • Sno stængerne inden de lægges på bageplade med bagepapir
  • Bag dem midt i ovnen til de er gyldne. Ca. 10-12 minutter.

Prøv også med følgende variationer:

  • Grøn eller rød pesto smøres på pladerne inden udskæring.
  • Eller bland lidt sesamfrø i med osten.


Serveres lune - og evt. med et stykke parmaskinke snoet omkring!

Opskrifter & råvarer
Kæmperejer i kokosmælk med chili, ingefær og forårsløg 

En herlig, hurtig og nem suppe inspireret af den thailandske Tom Yum Goong. Suppen er traditionelt stærk og syrlig med masser af chili, hvidløg og lime, men vi opfordrer til, at man selv smager sig frem.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kalvesteak med løgrisotto og timianpesto 

Super skøn weekendmenu: Krydrede kalvesteak, løgrisotto med timianpesto og grønne bønner med agurkevinaigrette.

Læs mere
Kalkun i chili-chokoladesauce
Opskrifter & råvarer
Kalkun i chili-chokoladesauce 

Kalkun og chokolade .. Det lyder måske mærkeligt, men denne ret smager helt forrygende af dejlige krydderier, tomat og et touch af mørk chokolade, der runder smagen af. Og opskriften er enkelt: Lad kalkunkød simrer i stærk, krydret tomatsauce med sesamfrø, og server retten med quinua, salat og evt.…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Couscousalat med turbofalafler & bagte peberfrugter 

En grøn salat er populær i madpakken, ikke kun fordi den udgør et let, sundt og mættende måltid, men fordi den kan varieres i det uendelige med alverdens skønne ingredienser.

Couscousalaten med falafler er fx ideel til madpakken. Opskriften her er udviklet af Ditte Ingemann fra den populære…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Søl-tang er den nye sunde bacon  

Tang er en sund spise og et bæredygtigt alternativ til en lang række populære dagligvarer som fx bacon og pasta. Men mange af os vil nødig undvære smagen af bacon og pasta, så derfor er det en rigtig god nyhed, at Irma fremover forhandler to nye tangprodukter fra Seamore; tangpasta og tangbacon, der…

Læs mere
Tomatpesto
Opskrifter & råvarer
Tomatpesto 

Tomatpesto smager fantastisk og kan f.eks. anvendes til pastaretter, salater, pizza og dip og er nemt at lave selv.

Læs mere
Sensommer
Pitasandwich med kirsebær 

Fra Arla´s køkken bringer vi med tilladelse opskriften på en en frisk og delikat sensommersandwich med friske kirsebær.

Læs mere
Brownies
Opskrifter & råvarer
Brownies 

Her får du opskriften på skønne brownies, som er helt fantastiske med is og bærkompot.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hashbrowns med pocheret æg 

Fra Louisa Lorangs kogebog 'Mit cowgirl køkken' bringer vi opskriften på en ægte amerikaner morgenmad: Hashbrowns med pocheret æg, honning-bacon (!) og hollandaise.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor bør du nyde sæsonens nye gulerødder 

De nye, små gulerødder er så søde, sprøde og saftige, at man næsten ikke kan nok af dem. Og så er det jo en kendt sag, at guleroden er lidt af en supergrøntsag og en god kilde til blandt andet A-vitamin og mineralerne kalium og jod. Samtidig viser ny dansk forskning, at et dagligt indtag af…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^