Søl-tang er den nye sunde bacon  

Tang er en sund spise og et bæredygtigt alternativ til en lang række populære dagligvarer som fx bacon og pasta. Men mange af os vil nødig undvære smagen af bacon og pasta, så derfor er det en rigtig god nyhed, at Irma fremover forhandler to nye tangprodukter fra Seamore; tangpasta og tangbacon, der smager som var det… ja, netop pasta og bacon. Med de to nye tangprodukter, der netop er kommet på Irmas hylder, skulle det gerne blive både lettere og mere fristende, at spise tang i hverdagen.

Sundt og bæredygtigt alternativ til pasta og bacon
For Irma handler det om, at bidrage med et udvalg af nye, sunde og bæredygtige varer som alternativ til danskernes foretrukne spiser på middagsbordet, som fx bacon og pasta.
"Danskerne er begyndt at tænke sundhed ind i madlavningen. Flere og flere danskere har indført en ugentlig kødfri dag, og de har i den grad taget det grønne køkken til sig. Ved at føje tang til menuen mindsker vi vores indtag af kalorier og kulhydrater, mens vi højner indtaget af protein, mineraler, vitaminer og kostfibre, der gør, at man føler sig mæt i længere tid, " fortæller kategorichef hos Irma, Leif Larsen, der ser flere fordele ved tang.  

Tang på tallerkenen
Ud over at tang giver en lang række sundhedsmæssige plusser, så har tangprodukterne flere fordele. Tangen gror vildt i verdens have og har ikke brug for andet end sol og havvand for at vokse. Dermed bliver tang kaldt den mest bæredygtige fødevare i verden. Og med fremtidens knappe land- og vandressourcer samt potentiel fødevareknaphed, er havet et godt sted at kigge hen for fremtidens grøntsager.  
"Tang er en fantastisk ressource, som ikke belaster vores klima i samme grad, som produktionen af mange andre fødevarer. Og hos Irma har vores kunder tradition for at turde vælge innovative og utraditionelle fødevarer og prioritere bæredygtige produkter, der er gode for miljøet. Derfor håber jeg, at kunderne – ligesom Irma – glæder sig til at sætte velsmagende tang på menuen, " lyder det fra Leif Larsen. 

Smagen af tang
Irmas 'I sea pasta' er tørret vild økologisk Himanthalia-tang. Tangpastaen koges og bruges som alternativ til pasta og smager fremragende til kødsovs. 'I sea bacon' er tørret, vild søl-tang, der smager salt og sprødt som bacon. Tangbacon kan sprødsteges som almindeligt bacon og bruges i salater eller som kronen på toppen af et spejlæg. Begge varianter er glutenfri, vegansk og sælges praktisk talt uforarbejdet (kun plukket, tørret, emballeret uden tilsætning).

I sea pasta: Tang-tagliatelle
'I sea pasta' er typen Himantalia elongata, håndplukket i Irland. Når du koger den i 15-20 minutter, får du en kalorie- og kulhydratfattig, smagsneutral tagliatelle-lignende pasta, som går særligt godt med en tyk sauce. Bemærk, at der dufter af hav, når du koger tangen (dette kan du undgå/minimere, hvis du først iblødlægger tangen i ca. 20 minutter). Sérver som pasta, i salater, supper – alle steder, hvor du mangler et grønt bid.

I sea bacon: Salt bacon-bid
Hvor I sea Pastaen er afdæmpet i smagen, er 'I sea bacon' det modsatte – når først du har stegt den! I sea bacon er typen Palmaria palmata, den har en flot lilla farve og er mild i smagen, lige indtil du steger den, så kommer eksplosionen! Steg tangen i olie efter eget valg ved høj temperatur i 20-30 sekunder, så får du både salt og sprødhed! Servér som topping, der, hvor du mangler salt og sprødhed – eller som smagsgiver i risotto! Tangen er drøj i brug, så én pose rækker til mange serveringer.

Begge varianter koster kr. 69,00 for henholdsvis 75 g 'I Sea bacon' og 100 g 'I sea pasta'. 

Prøv opskriften på krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og søndag den 13. oktober fejrer Samsø kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og…

Læs mere
Lav din egen ras el hanout og eksperimentér med unikke smagskombinationer.
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko 

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,…

Læs mere
Hjemmelavet hyldebærsirup - Sund og smagfuld
Opskrifter & råvarer
Lav din egen hyldebærsirup - en naturlig kilde til smag og godt helbred 

Hyldebærsirup er med sin fine syrlig-søde smag en sand delikatesse. Denne mørke, fyldige sirup har en rig og intens smag, der er skøn i teen, i desserter og bagværk, men også som glace, i saucer og dressinger.

Derudover har hyldebær også nogle dokumenterede sundhedsmæssige egenskaber og et…

Læs mere
Hyldebærsaft – lav din egen hjemmelavede saft fyldt med vitaminer og smag.
Opskrifter & råvarer
Hyldebærsaft: Sensommer på flaske 

Hylden vokser vildt i skovbryn, hegn og haver, og det er netop nu, de smukke, sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil nyde hjemmelavet hyldebærsaft på de lange vinteraftener. De mørke bær kan koges til en skøn, mørkerød saft, der smager vidunderligt og er fyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk æbletærte 

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tørrede æbleringe 

Hvis du har æbler i overskud, så er tørrede æbleringe skønne som snacks, men også gode i mysli eller i teen.

Læs mere
Kold æblekage: Sådan laver du den perfekte æblekage med flødeskum og makroner
Opskrifter & råvarer
Gammeldags kold æblekage med flødeskum 

Når man bor i et land, der er rigt på æbler, er det oplagt at lave noget med denne alsidige frugt. I Sophie Vedel Dalgaards inspirerende bog 'Food in a jar', serveres alverdens lækkerier i glas - også den traditionelle æblekage med makroner og flødeskum.

Læs mere
Scones opskrift: Bag skønne og luftige scones på kun 30 minutter. Perfekt til britisk afternoon tea.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Æblekage med kanel
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage 

Sensommeren er den perfekte tid til at bruge sæsonens frugt i bagværk, og der er næsten ikke noget bedre end en klassisk, hjemmelavet æblekage, der kombinerer de syrlige æbler med sødme og varme krydderier som kanel. Vores yndlings opskrift er Tanternes æblekage, en hyldest til de enkle, men lækre…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^