Søl-tang er den nye sunde bacon  

Tang er en sund spise og et bæredygtigt alternativ til en lang række populære dagligvarer som fx bacon og pasta. Men mange af os vil nødig undvære smagen af bacon og pasta, så derfor er det en rigtig god nyhed, at Irma fremover forhandler to nye tangprodukter fra Seamore; tangpasta og tangbacon, der smager som var det… ja, netop pasta og bacon. Med de to nye tangprodukter, der netop er kommet på Irmas hylder, skulle det gerne blive både lettere og mere fristende, at spise tang i hverdagen.

Sundt og bæredygtigt alternativ til pasta og bacon
For Irma handler det om, at bidrage med et udvalg af nye, sunde og bæredygtige varer som alternativ til danskernes foretrukne spiser på middagsbordet, som fx bacon og pasta.
"Danskerne er begyndt at tænke sundhed ind i madlavningen. Flere og flere danskere har indført en ugentlig kødfri dag, og de har i den grad taget det grønne køkken til sig. Ved at føje tang til menuen mindsker vi vores indtag af kalorier og kulhydrater, mens vi højner indtaget af protein, mineraler, vitaminer og kostfibre, der gør, at man føler sig mæt i længere tid, " fortæller kategorichef hos Irma, Leif Larsen, der ser flere fordele ved tang.  

Tang på tallerkenen
Ud over at tang giver en lang række sundhedsmæssige plusser, så har tangprodukterne flere fordele. Tangen gror vildt i verdens have og har ikke brug for andet end sol og havvand for at vokse. Dermed bliver tang kaldt den mest bæredygtige fødevare i verden. Og med fremtidens knappe land- og vandressourcer samt potentiel fødevareknaphed, er havet et godt sted at kigge hen for fremtidens grøntsager.  
"Tang er en fantastisk ressource, som ikke belaster vores klima i samme grad, som produktionen af mange andre fødevarer. Og hos Irma har vores kunder tradition for at turde vælge innovative og utraditionelle fødevarer og prioritere bæredygtige produkter, der er gode for miljøet. Derfor håber jeg, at kunderne – ligesom Irma – glæder sig til at sætte velsmagende tang på menuen, " lyder det fra Leif Larsen. 

Smagen af tang
Irmas 'I sea pasta' er tørret vild økologisk Himanthalia-tang. Tangpastaen koges og bruges som alternativ til pasta og smager fremragende til kødsovs. 'I sea bacon' er tørret, vild søl-tang, der smager salt og sprødt som bacon. Tangbacon kan sprødsteges som almindeligt bacon og bruges i salater eller som kronen på toppen af et spejlæg. Begge varianter er glutenfri, vegansk og sælges praktisk talt uforarbejdet (kun plukket, tørret, emballeret uden tilsætning).

I sea pasta: Tang-tagliatelle
'I sea pasta' er typen Himantalia elongata, håndplukket i Irland. Når du koger den i 15-20 minutter, får du en kalorie- og kulhydratfattig, smagsneutral tagliatelle-lignende pasta, som går særligt godt med en tyk sauce. Bemærk, at der dufter af hav, når du koger tangen (dette kan du undgå/minimere, hvis du først iblødlægger tangen i ca. 20 minutter). Sérver som pasta, i salater, supper – alle steder, hvor du mangler et grønt bid.

I sea bacon: Salt bacon-bid
Hvor I sea Pastaen er afdæmpet i smagen, er 'I sea bacon' det modsatte – når først du har stegt den! I sea bacon er typen Palmaria palmata, den har en flot lilla farve og er mild i smagen, lige indtil du steger den, så kommer eksplosionen! Steg tangen i olie efter eget valg ved høj temperatur i 20-30 sekunder, så får du både salt og sprødhed! Servér som topping, der, hvor du mangler salt og sprødhed – eller som smagsgiver i risotto! Tangen er drøj i brug, så én pose rækker til mange serveringer.

Begge varianter koster kr. 69,00 for henholdsvis 75 g 'I Sea bacon' og 100 g 'I sea pasta'. 

Sæsonens rabarber – tips og opskrifter
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
Rabarberkompot til både sødt og salt
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot – sødt, syrligt og alsidigt 

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstaveligste forstand – at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter. Men de lange stængler er også velegnede som tilbehør til både grillet kød og fjerkræ.

Her får du en klassisk opskrift på rabarberkompot, som kan serveres både varm og kold –…

Læs mere
Rabarbercrumble med mandler
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble opskrift 

Ingen kager slår rabarbercrumble. En skøn dessert med syrlig rabarberkompot under en sprød, sød crumble. Et lille strejf af kanel og de knasende mandler fuldender den uimodståelige smag, der gør rabarbercrumble til en absolut favorit blandt både børn og voksne.

Læs mere
Varme hveder til Store Bededag
Forår
Hjemmebagte varme hveder til Store Bededag  

Fredag den 16. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cheesecake med lime - Sød, syrlig - og helt uimodståelig! 

Har du smag for syndige, søde og syrlige kager? Så vil du elske cheesecake med lime. Her mødes den klassiske cremede ostekage med friskheden fra lime – og resultatet er en uimodståelig balance mellem sødt og syrligt.

Læs mere
Opskrift: Klassisk rabarbertærte med kold flødeskum og friske jordbær på toppen.
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte med friske jordbær - Syrligt møder sødt! 

Det er sæson for den alsidige rabarber, der kan nydes både kold og varm - eller lun som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis og friske jordbær på toppen.

Kagen er fuld af gode råvarer; smør, sukker og…

Læs mere
Påskeopskrifter med forårets råvarer
Opskrifter & råvarer
Påskeopskrifter: 12 lækre retter til påskefrokosten 

Foråret er kommet med lys og lune dage, sprøde tulipaner og anemoner i skovbunden - og dét skal fejres i påsken. Måske kan der i påskedagene blive tid til at nyde en ægte dansk påskefrokost, et veldækket bord med sildebasser, lam, æg og forårssalater – og snaps, ikke at forglemme. Altså sådan en…

Læs mere
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Misosuppe – opskrift på den klassiske japanske suppe med tofu og tang
Opskrifter & råvarer
Misosuppe - den ultimative opskrift på japansk umami 

Misosuppe er en dyb, velsmagende og nærende suppe, der kombinerer umami, salt, sødme og let bitterhed i én harmonisk skål. Suppens base er misopasta, en fermenteret sojapasta fyldt med probiotiske bakterier, der kan gavne tarmfloraen.

Dashi, en japansk bouillon, giver en subtil og fyldig…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Kimchi er en smagsintensiv, sprød og fermenteret delikatesse, der kombinerer syre, salt og varme. Den tilføjer dybde til både asiatiske retter og hverdagsmåltider som grillet kød, sandwiches og salater.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød af Åse Solvej Hansen – lær at bage det perfekte rugbrød
Åse Solvej Hansen - Rugbrødsglæde

Der er en særlig glæde ved at bage sit eget rugbrød – duften, smagen og følelsen af at skabe noget fra bunden. 'Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød' giver dig en grundig introduktion til surdejsbagning, så du nemt kan lave velsmagende og næringsrige rugbrød hjemme i dit eget køkken.

Læs mere
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Shopping
^