Sundt og bæredygtigt alternativ til pasta og bacon
For Irma handler det om, at bidrage med et udvalg af nye, sunde og bæredygtige varer som alternativ til danskernes foretrukne spiser på middagsbordet, som fx bacon og pasta.
"Danskerne er begyndt at tænke sundhed ind i madlavningen. Flere og flere danskere har indført en ugentlig kødfri dag, og de har i den grad taget det grønne køkken til sig. Ved at føje tang til menuen mindsker vi vores indtag af kalorier og kulhydrater, mens vi højner indtaget af protein, mineraler, vitaminer og kostfibre, der gør, at man føler sig mæt i længere tid, " fortæller kategorichef hos Irma, Leif Larsen, der ser flere fordele ved tang.
Kategori: Opskrifter & råvarer
Søl-tang er den nye sunde bacon
Tang på tallerkenen
Ud over at tang giver en lang række sundhedsmæssige plusser, så har tangprodukterne flere fordele. Tangen gror vildt i verdens have og har ikke brug for andet end sol og havvand for at vokse. Dermed bliver tang kaldt den mest bæredygtige fødevare i verden. Og med fremtidens knappe land- og vandressourcer samt potentiel fødevareknaphed, er havet et godt sted at kigge hen for fremtidens grøntsager.
"Tang er en fantastisk ressource, som ikke belaster vores klima i samme grad, som produktionen af mange andre fødevarer. Og hos Irma har vores kunder tradition for at turde vælge innovative og utraditionelle fødevarer og prioritere bæredygtige produkter, der er gode for miljøet. Derfor håber jeg, at kunderne – ligesom Irma – glæder sig til at sætte velsmagende tang på menuen, " lyder det fra Leif Larsen.
Smagen af tang
Irmas 'I sea pasta' er tørret vild økologisk Himanthalia-tang. Tangpastaen koges og bruges som alternativ til pasta og smager fremragende til kødsovs. 'I sea bacon' er tørret, vild søl-tang, der smager salt og sprødt som bacon. Tangbacon kan sprødsteges som almindeligt bacon og bruges i salater eller som kronen på toppen af et spejlæg. Begge varianter er glutenfri, vegansk og sælges praktisk talt uforarbejdet (kun plukket, tørret, emballeret uden tilsætning).
I sea pasta: Tang-tagliatelle
'I sea pasta' er typen Himantalia elongata, håndplukket i Irland. Når du koger den i 15-20 minutter, får du en kalorie- og kulhydratfattig, smagsneutral tagliatelle-lignende pasta, som går særligt godt med en tyk sauce. Bemærk, at der dufter af hav, når du koger tangen (dette kan du undgå/minimere, hvis du først iblødlægger tangen i ca. 20 minutter). Sérver som pasta, i salater, supper – alle steder, hvor du mangler et grønt bid.
I sea bacon: Salt bacon-bid
Hvor I sea Pastaen er afdæmpet i smagen, er 'I sea bacon' det modsatte – når først du har stegt den! I sea bacon er typen Palmaria palmata, den har en flot lilla farve og er mild i smagen, lige indtil du steger den, så kommer eksplosionen! Steg tangen i olie efter eget valg ved høj temperatur i 20-30 sekunder, så får du både salt og sprødhed! Servér som topping, der, hvor du mangler salt og sprødhed – eller som smagsgiver i risotto! Tangen er drøj i brug, så én pose rækker til mange serveringer.
Begge varianter koster kr. 69,00 for henholdsvis 75 g 'I Sea bacon' og 100 g 'I sea pasta'.