Salaten er en anelse tidskrævende. Heldigvis kan det hele laves på forhånd og samles om morgenen, inden man drager afsted på arbejde.
4 personer
Couscousalat med bagte peberfrugter
Ingredienser couscoussalaten
- 2 røde peberfugter
- 2 dl couscous
- 2 dl kogende vand
- 2 håndfulde bredbladet persille
Opskrift
- Kom de hele peberfrugter i et ovnfast fad og bag dem møre i ovnen, ca. 20-30 minutter ved 200 grader. Kom de bagte, varme peberfrugter i en skål, kom husholdningsfilm over skålen og lad dem køle af.
- Pil skindet af peberfrugterne og kassér stilk og kerner.
- Skær peberfrugtkødet i grove stykker.
- Kom couscoussen i en skål og hæld kogende vand over. Kom husholdningsfilm over skålen og lad couscoussen trække i 10-15 minutter.
Ingredienser til dressing
- 4 spsk olivenolie
- saft fra 1 citron
- 1 tsk grov sennep
- 1 tsk flydende honning
- ½ fed hvidløg
- salt og peber
Opskrift
- Kom ingredienserne til dressing i en minihakker eller blender og blend det hele godt sammen til en cremet dressing – smag den til.
- Vend couscoussen sammen med peberfrugt, dressing og finthakket persille. Top salaten med falafler og evt. et drys jomfru i det grønne.