Opskrift: Fransk æbletærte

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative.

Opskrift: Fransk æbletærte 

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Tarte Aux Pommes

Ingredienser til butterdejen:

  • 125 gram blødt smør
  • 2 spsk. flormelis
  • 250 g mel
  • En knivspids salt
  • 1 æg
  • 2 spsk. vand

Ingredienser til æblemosfyldet:

  • ½ kg. Pink Lady æbler
  • 60 g smør
  • 1 vaniljestang
  • ½ dl vand

Ingredienser til marcipanfyldet:

  • 60 g flormelis
  • 1 æg
  • 120 g malede mandler
  • 1 tsk majsmel
  • 2 dråber mandelessens

Ingredienser til tærtetopping:

  • ½ kg Pink Lady æbler

Glasering:

  • 25 g smør
  • 3 spsk. abrikosmarmelade


Tilberedning af butterdej:

  1. Sigt flormelis over blødt smør i en skål og ælt med mel og salt. (For at kunne få en smidig og sammenhængende dej, skal smørret være blødt. Er den hentet direkte fra køleskabet, så kan den blødgøres på 10 sekunder i mikroovn).
  2. Bland ægget i og tilføj 2 spsk. vand, så dejen hænger sammen.
  3. Form dejen til en kugle og lad den hæve i ½ time.

Tilberedning af æblemosfyldet:

  1. Skræl 1/2 æbler og skær dem i små stykker.
  2. Smelt smør i gryde og tilføj vand, vaniljestang og æbler.
  3. Lad det simre til æblerne er bløde og kan moses.
  4. Fjern gryden fra blusset og lad massen afkøle.

Tilberedning af marcipanfyldet:

  1. Sigt flormelis i det bløde smør sammen med flormelis og mandelessens.
  2. Pisk ingredienserne.
  3. Tilføj ægget og pisk sammen til det er luftigt, og pisk derefter ægget i.
  4. Rør de malede mandler, majsmel og salt i, til fyldet er en jævn masse.

Samling af tærten:

  1. Smør en tærteform (25 cm).
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord.
  3. Læg den udrullede dej i tærteformen, tryk den forsigtigt på plads, så den dækker bund og sider, og fjern overskydende dej fra kanten.
  4. Prik dejens bund godt igennem med en gaffel, og sæt den til afkøling i køleskabet.
  5. Mens tærtebunden afkøles, så fjern kærnehuse fra ½ kg æbler, og skær dem i smalle både (ca. 4 mm).
  6. Tag tærtebunden ud af køleskabet og læg æblebådende, så de overlapper hinanden lidt, langs tærtens kant.
  7. Fordel æblemosen jævnt, og top med marcipanfyldet.
  8. Læg resten af æblebådende i rundkredse på tærten.
  9. Opvarm ovnen til 200C, og bag tærten i cirka 30 minutter til æblestykkerne er gyldenbrune.
  10. Varm marmeladen op ved svag varme til den er flydende, og pensl derefter æblerne til de er blanke.
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^