Ingredienser:
Minipizza Margerita
80g hvedemel
10g gær
Lidt under ½ dl vand
Salt
1 tsk honning
2 tsk olie
2 spsk parmesan
1 stort løg
2 dl moset tomat
10 soltørrede tomater
1 fed hvidløg
Oregano
Steak i pesto:
250g mager oksesteak
2 tsk pesto
Olie til stegning
Salt og peber fra kværn
Aspargessalat:
250g asparges
grøn salat
1 spsk olivenolie
½ spsk citronsaft
1 lille hvidløg
Salt og peber
Oregano
½ tsk honning
Fremgangsmåde:
Minipizza Margerita
Vand, gær, salt og honning blandes. Vend mel i og ælt dejen. Lad den hæve ½ time. Læg de soltørrede tomater i blød i kogende vand i ½ time. Varm olien op, skær løget i små tern og sauter det sammen med oregano og presset hvidløg til det bliver glasklart i farven. Hæld så tomat, salt og peber i. Ælt dejen igen og del den i to, som rulles ud til små tynde minipizzaer. Dræn de soltørrede tomater for vand og hak dem groft. Smør tomatsaucen på, drys de soltørrede tomater på og parmesanosten og et lille drys oregano til sidst. Bag dem i ovnen ved 250C i ca. 15-20 min.
Steak i pesto
Varm olien op og steg kødet ved høj varme efter ønske. Lige inden de er færdigstegte smøres pesto på kødet som steges med til sidst. Krydder med salt og peber.
Aspargessalat
Bræk den nederste del af aspargeserne lige der hvor den giver efter. Damp dem i 2-3 min. Skyl og afdryp salat i ønsket mængde og anret på et fad. Læg aspargeserne ovenpå og dryp med en marinade af olie, hvidløg, salt og peber fra kværn, citron, honning og oregano – smag den til inden den hældes over.
Tilberedningstid: Ca. 50 minutter