Læskende lækre smoothies 

Syv nemme opskrifter på bløde, cremede smoothies fulde af frugt og smag. Et skønt mellemmåltid, hvis du trænger til lidt let, læskende og sundt.

Hvad er der i din favorit-smoothie?
Det geniale ved smoothies er, at man kan mikse og sammensætte sin smoothie med lige de frugter, bær og grøntsager, man holder allermest af. Alt hvad der skal til er en blender, favoritfrugten og evt. mælk eller yoghurt. Server dine smoothies i glas og pynt dem med frugt-stykker eller frys frugtstykker og brug dem i stedet for isterninger. Kun fantasien sætter grænser!

Her bringer vi opskrifterne på vores egne yndlings smoothies: 

  • Frugt Favoritten:
    100 g. frosne bær, fx. jordbær, hindbær, brombær, 2 dl minimælk, lidt vanillesukker og en smule kunstigt sødestof eller flormelis.
  • Banana Shake:
    2 dl. mælk, 2 bananer, 1 tsk. honning og ½ tsk. revet muskatnød. 
  • Jordbær Citrus Smoothie:
    1 dl. grapefrugt juice, 50 g. frosne jordbær, 1 flaske kold ginger ale. 
  • Hindbær Fryd:
    50 g frosne hindbær, 2 dl. appelsinjuice, 2 tsk. ahornsirup og 8 knuste isterninger.
  • Ananas Surprise:
    3 skiver frisk ananas, 1/2 tsk. vanilje, 8 knuste isterninger og 1 dl. minimælk.
  • Yoghurt Banan Smoothie:
    1 banan, 50 g frosne jordbær, 60 g yoghurt, 1 dl. minimælk og 1 tsk. honning.
  • Funky Tropical:
    1 skive honning- eller galiamelon, 1 dl. ananasjuice, ½ lime og 4 knuste isterninger.

Kog hindbær inden de anvendes i smoothies
Man kan med mellemrum læse, at hindbær har været inficeret med bakterier, som har forårsaget ’Roskildesyge’ med diarré og opkastning.  Derfor anbefaler sundhedsmyndighederne at man giver, især frosne hindbær, et opkog i 1 minut, inden de anvendes i smoothies. Kogning af bærrene dræber det virus, der kan give 'Roskildesyge'. Kog evt. en portion, som rækker til et par dage og opbevar det i køleskabet.

Hjemmelavet lakrids is
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^