Lamme hot pot

Lamme hot pot

Lamme hot pot 

Smagsfuldt og magert lammekød i rødvin, krydret med kanel, spidskommen, saftige svesker og abrikoser. Her får du endnu en af Tina Scheftelowitz skønne opskrifter ...

Smagsfuldt og magert lammekød simrer i rødvin, krydret med kanel, spidskommen, saftige svesker og abrikoser. Hertil quinua med gurkemeje, paprika og mandler samt en sprød salat.

Lamme Hot Pot
Opskriften er udviklet af <link _top>Tina Scheftelowitz

Ingredienser
● 6-700 g lammebov, uden sener og fedt
● 100 g løg
● 2 fed hvidløg
● 1 spsk olivenolie
● ½ tsk stødt cayennepeber
● 1 spsk stødt spidskommen
● ½ tsk stødt kanel
● ca. 7 dl rødvin
● 100 g svesker uden sten
● 100 g tørrede abrikoser
● salt

Quinua
● 4 dl hel quinua
● 7 dl vand
● 1 tsk paprika, kan udelades
● ½ tsk gurkemeje, kan udelades
● 30 g mandler
● salt

Tilbehør
● salat af grøntsager efter eget valg
● evt. hakket frisk mynte eller anden krydderurt
● dressing af fx honning og æbleeddike i forholdet 1:2
● salt
● evt. chilisauce

Tilberedning af Gryderet
Fjern så meget fedt som muligt fra kødet. Skær det i terninger på 2 x 2 cm. Skær løg i terninger og hak hvidløg fint eller pres det. Steg løg og hvidløg i olie i nogle minutter. Tilsæt kød og cayenne, spidskommen og kanel og brun godt. Tilsæt vin. Lad retten simre under låg i ca. 1 time, tilsæt de tørrede frugter og salt og kog videre i ca. ½ time til kødet er mørt, smag til.

Tilberedning af Quinua
Skyl quinuaen med koldt vand i en sigte. Kog den i vandet i en gryde under låg med paprika og gurkemeje ved svag varme i 10 minutter, tag af varmen, tilsæt salt, rør rundt, og lad gryden stå med låg i 10 minutter, gerne i længere tid så alt vandet bliver opsuget og kornet blødt og løskogt. Hak mandlerne og drys dem over den kogte quinua.

Tilberedning af <alat</strong>
Snit grønsagerne og hak mynten, bland dressingen. Vend grøntsager, dressing og salt, smag til og drys evt. med mynte.

Server lammeretten med varm quinua, salat og evt. chilisauce.

Tip
Brug gerne grove fiberrige grøntsager i salaten.

Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^