2 personer
Ingredienser:
- ½ lille rødkål
- 1 dl tranebærsaft
- 1-2 spsk. æbleeddike
- Salt
- Peber
- Eddike
- 4 stk. laks
- 8 spsk smør
- Efter smag og behag: hakkede mandler eller valnødder, tørrede tranebær eller æbler i tern
Sådan gør du:
- Snit rødkålen fint og kom den i en gryde sammen med tranebærsaft.
- Lad den simre i 10 minutter
- Smag til med salt og eddike
- Vend den lune salat med hakkede nødder, tranebær eller æbler i tern
- Beklæd bradepande med bagepapir eller et ildfast fad
- Læg laksestykkerne ovenpå en smørklat i fadet, krydr fisken med salt og peber og læg en ekstra klat smør på toppen.
- Steg fisken i ovnen ved 200 grader i ca. 12 min.
Anret et stykke laks på toppen af den lune rødkålssalat og drys hakkede nødder over og brøndkarse eller bredbladet persille.