Kulørte kålhoveder 

Kål er efterårets gode, grove grøntsag. Desværre ender de flotte fiberbomber ofte i de samme lidt kedelige retter. Men det behøver ikke være så svært at forvandle kålen til lækre, velsmagende retter. Muligheder er utallige med de mange slags kål: hvid-, rød-, spids-, savoj-, rosen-, grøn-, og den italienske cavolo nero, også kaldet palmekål. Kål er billigt, sundt og lækkert - og kan med lidt snilde give ganen og sundheden et pift i det mørke efterår.

Genvej til gode kostfibre og vitaminer

Foruden grøntsagernes farverige egenskaber er smagen i top, og de grove grøntsager er en god genvej til at opnå de anbefalede 600 gram frugt og grønt om dagen. De mange varianter af kål er nemlig en rigtig god måde at få masser af de nødvendige kostfibre og vitaminer på. Samtidig giver kålen en god, mættende fornemmelse, hvilket er en god egenskab, hvis man ønsker at holde den slanke linje.

Den smukke rødkål

Det kræver kun små tiltag at gøre kålen til et populært indslag på middagsbordet. Kodeordet er at snitte kålen i små, fine strimler. Det gør grøntsagen velsmagende og nem at spise. Skal den have et yderligere pift, så vend eksempelvis den smukke rødkål med søde Clara Friis-pærer, en håndfuld krydderier og ristede mandler. Eller steg kålen en anelse på panden med hvidløg og karry.

Pift op med grønkål

Grønkålen med de sjove, krøllede blade pifter efterårets retter op. Match grønkålen i en herlig efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynsteg kålen i wok sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Brug også grønkål som et fiberholdigt alternativ til spinat i grøntsagstærten og pift familiens lasagne op med grønkål. Grønkål i sprøde strimler er også godt grønt i sandwichen, men er også alletiders i pesto.

 

Sprød og mild hvidkål

Ofte kan familiens mindste være svære at lokke med på grøntsagsvognen. Her kan hvidkål være en god ide, da den er nemmere at spise end andre kålvarianter, og for den sags skyld kan nydes rå. Et sikkert hit hos børnene er at gå sammen i køkkenet og lave små forårsruller med fintsnittet hvidkål.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^